Coronavirus

Tysk topklub tilbyder fans papfigur med eget ansigt til 'noget nær indkøbspris'

Borussia Mönchengladbach har tænkt kreativt i forsøget på at få fans på stadion, hvis sæsonen i Bundesligaen genoptages.

Man skal være en ukuelig optimist, hvis man skal tro, at der på denne side af sommer vil blive spillet fodbold med tilskuere på tribunerne i de store ligaer.

Det har de også måttet sande hos den tyske bundesligaklub Borussia Mönchengladbach, der aktuelt er nummer fire.

I Tyskland ligger bolden ligeledes stille grundet coronavirus, men hvis Bundesligaen bliver genoptaget uden tilskuere, bliver det alligevel ikke på et fuldstændig tomt Borussia-Park.

For den nette sum af 19 euro - omkring 140 kroner - kan Borussia Mönchengladbachs fans nemlig få en papfigur med et billede af dem selv i størrelsesforhold 1:1 sat på deres sædvanlige plads på stadion til kampene.

- Vi tilbyder de har pap-kammerater til noget nær indkøbspris, og indtil videre har vi kun fået positive tilbagemeldinger, forklarer fanrepræsentant Thomas Weinmann i et interview med tyske BILD.

Indtil videre er 5000 fans 'på plads' på det tyske stadion, og den store opbakning fra fansene har klubbens målmand Yann Sommer svært ved at få armene ned over.

- Det giver os spillere en følelse af, at fansene stadig er der for os, og at det betyder noget for dem at støtte os, hvilket virkelig betyder noget i de her tider, siger Sommer til Gladbachs hjemmeside.

Der er godt besøgt på klubbens ene endetribune.

Virtuelle øl og pølser

Gladbach er dog langtfra den eneste tyske klub, der har tænkt kreativt i forsøget på at få penge i klubkassen i en økonomisk udfordrende tid.

Flere klubber har sat gang i salget af såkaldte spøgelsesbilletter. Her kan fansene købe en billet, der ikke kan bruges til noget som helst.

Den mest kreative idé står Rot-Weiss-Essen fra den fjerdebedste tyske række dog for.

Her bliver der solgt både spøgelsesbilletter samt virtuelle pølser og øl. Øl og pølser kan, hvis sæsonen genoptages med tilskuere, byttes til rigtig mad og drikke på klubbens stadion.

Ifølge klubbens hjemmeside er der allerede solgt flere end 2500 pølser og 6000 øl.

I Tyskland er al fodbold som minimum suspenderet frem til 30. april grundet coronavirus.