Dansk Atalanta-træner var lidt for optimistisk i rådgivning til Braithwaite

FC Barcelonas danske landsholdsspiller Martin Braithwaite har rådført sig om træningsprogrammer hos den danske professor og træner Jens Bangsbo.

FC Barcelona bugner af fysiologiske specialister og træningsvejledere, der skal hjælpe Martin Braithwaite og resten af truppen bedst muligt igennem fodboldpausen på grund af udbruddet af covid-19.

Alligevel har den danske landsholdsspiller søgt råd uden for klubben for at være bedst muligt stillet til, når klubben igen kan samle sine spillere.

Martin Braithwaite har taget kontakt til Atalantas assisterende træner, Jens Bangsbo, der også arbejder som professor i fysiologi på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

- Han har syntes, at det gav mening at forsøge at spørge mig om, hvad han skulle lave i denne periode. Jeg var lidt optimistisk, da jeg beskrev programmet, fordi jeg troede jo, at han havde flere muligheder, end han umiddelbart havde. Han var så også lukket inde i sin lejlighed – dog med en lille have, så vidt jeg forstår, i Madrid. Han justerer nu programmet i forhold til det, siger Jens Bangsbo til TV 2 SPORT.

De kender begge hinanden fra landsholdet, hvor Jens Bangsbo tidligere har været fysisk træner. Den danske fysiologiprofessor fortæller, at han er i løbende kontakt med Martin Braithwaite, der også tidligere har rådført sig hos ham i forhold til træningsprogrammer.

Jens Bangsbo forklarer, at den nuværende træningsplan til Martin Braithwaite vil ændre sig i takt med, at kampene rykker nærmere.

- Det er i høj grad et spørgsmål om at bevare udholdenhedskapacitet og styrke i denne periode. Når vi nærmer os (en genstart af sæsonen, red.) lidt mere, skal han begynde at lave noget, der er mere intensivt, siger Jens Bangsbo, der også har lagt et teknisk program ind til FC Barcelona-danskeren.

- Nu ved jeg ikke, hvor stor haven er, så det kan jo godt være, at det skaber nogle udfordringer. Jeg havde håbet på, at han havde lidt mere plads, fordi det er faktisk en god periode til også at udvikle noget teknisk.

- Selv om man er nået op i en vis alder, så er der en del at hente stadigvæk i forhold til teknisk udvikling, specielt der hvor man har sine spidskompetencer, siger Jens Bangsbo.

I slutningen af marts satte Martin Braithwaite også selv ord på sin situation og udfordringerne ved at være isoleret i sit hjem, når han skal træne.

Martin Braithwaite kalder det helt naturligt, at spillerne i Barcelona er blevet skåret 70 procent i løn. Han er nemlig klar til at gøre alt for at hjælpe klubben. Video: TV 2 Sport

Atalanta-spillere må også træne alternativt

De udfoldelsesmæssige udfordringer kender den danske træner også fra de træningsprogrammer, Atalanta-spillerne arbejder med i denne tid.

- Det er en rigtig svær situation. Italien er fuldstændig lukket ned. Det betyder, at spillerne ikke kan gå uden for en dør, så alting skal foregå hjemme eller i bedste fald i en lille have, hvis de har sådan en.

Den italienske klub har derfor kørt et løbebånd ud til alle spillerne, der har modtaget et individuelt træningsprogram.

- Vi får feedback fra deres træning direkte fra løbebåndet og fra de andre typer af aktiviteter, som vi også har sat dem i gang med, nemlig noget styrketræning og noget muskeludholdenhedstræning, siger Jens Bangsbo.

Du kan høre den danske fysiologiprofessor fortælle meget mere om den fysiske træning af sine spillere i TV 2 SPORTs videopodcast: Hjemmefra: Hvad er årsagen til Atalantas himmelfærd? på TV 2 PLAY.

Her giver han sammen med TV 2 SPORT’s fodboldekspert Martin Mikkelsen også forklaringen på, hvordan Atalanta er blevet i stand til at hamle op med de bedste klubber i Serie A og europæisk fodbold i denne sæson.