'Genial og original' - FC Midtjyllands idé trækker overskrifter i hele verden

FC Midtjylland vil lade 2000 biler med passagerer overvære kampe i Superligaen. Det er en så god idé, at nyheden er nået ud i alverdens medier.

Én stor parkeringsplads, to enorme skærme og 2000 biler.

Det er opskriften på den gode idé, som de har fået i FC Midtjylland. I fredags kunne Superligaens førerhold fortælle, at de vil lancere drive-in-fodbold, så tilskuerne stadig kunne følge med i den bedst danske række, når og hvis den bliver optaget igen.

Kampene vil blive vist på storskærme ude foran MCH Arena, som tilskuerne så kan følge med i fra hver sin bil.

Idéen har efterfølgende fået stor opmærksomhed fra adskillige internationale medier, hvor den er nået ud i alle verdenshjørner.

BBC: - Når fodbold bliver spillet bag lukkede døre, så er det næstbedste at være lige på den anden side af den dør, ikke? Det mener Superligaens førerhold, FC Midtjylland, i hvert fald. De mener det så meget, at de har fået en genial idé. Fansene kommer så tæt på, som de kan, imens de er på sikker afstand.

ESPN: - Den danske klub FC Midtjylland har måske fundet en løsning på, hvordan fans kan deltage i fodboldkampe efter corona-nedlukningen – drive-in-fodbold.

At der bliver skrevet artikler om det i 20 lande, det havde vi bestemt ikke regnet med

Preben Rokkjær, marketingsdirektør FC Midtjylland

Independent: - FC Midtjylland har installeret gigantiske skærme på parkeringspladsen ved MCH Arena, så fans kan se kampe fra deres biler, når Superligaen vender tilbage.

The Guardian: - Det er blevet beskrevet som det bedste alternativ til et fyldt stadion, og spillerne inde i den tomme arena vil også mærke tilstedeværelsen af de tilhængere, der er lige udenfor.

The Irish Times: - Klubben har sagt, at mere end 2000 af deres 12.000 parkeringspladser vil blive åbnet omkring stadion, og at tilhængerne forhåbentlig også vil kunne høre kommentatorlyd i radioerne på en særlig frekvens.

L’Equipe: - Den danske klub FC Midtjylland vil tilbyde en original løsning til sine tilhængere, så de kan deltage i holdets kampe, når sæsonen genoptages. Fansene kan holde på parkeringspladsen omkring stadion og se kampe på storskærme.

Nettavisen Sport: - FC Midtjylland har klare planer for at skabe stemning rundt omkring kampe, der spilles for tomme tribuner. Klubben vil sætte storskærme op uden for stadion på parkeringspladsen.

Idnes.cz: - Den danske fodboldklub ønsker at give sine fans mulighed for at se kampene, når de kan få lov til at finde sted, direkte fra deres biler.

Marca: - FC Midtjylland er kommet op med en kreativ løsning på at samle fans, så de kan støtte holdet, når de danske kampe formentlig skal spilles bag lukkede døre. De planlægger et drive-in-arrangement uden foran stadion.

Africa Zilla: - FC Midtjylland har installeret gigantiske skærme på parkeringspladsen ved MCH Arena, så fans kan se kampe fra deres biler, når Superligaen vender tilbage.

'Skrevet artikler i over 20 lande'

Interessen for at læse om FC Midtjyllands idé har været stor.

Og den har været langt større, end hvad marketingsdirektør Preben Rokkjær har turde drømme om.

- Vi havde jo en idé om, at vores fans ville synes, det var en god idé. Vi havde også en idé om, at man lokalt ville synes, at det var en god idé. Vi håbede måske også, at man også nationalt gav en fornemmelse af, at man fandt løsninger i Midtjylland, men altså at vi skulle sidde og lave interviews til BBC, at vi skal lave det til japansk fjernsyn også, og at der bliver skrevet artikler om det i 20 lande, det havde vi bestemt ikke regnet med, siger han til TV Midtvest.

Preben Rokkjær fortællere videre til TV Midtvest, at de er i dialog med både politiet og kommunen for at sikre sig, at det hele foregår forsvarligt, og at alle regler bliver forbeholdt.

FC Midtjylland har gjort plads til, at i alt 2000 biler kan få udsigt til en af de to storskærme. Derudover skriver FCM på sin hjemmeside, at de holder fast i ritualerne omkring kampene; Hymnen til Midtjylland, stadionplatterne og fællesskabet.

Superligaen, 1. og 2. division i Danmark er suspenderet på ubestemt tid i øjeblikket. Tidligst 15. maj vil bolden igen kunne rulle. Alternativt vil den bedste danske fodboldrække blive sat i gang enten 24. eller 31. maj, som reglerne er lige nu.

Divisionsforeningen har tidligere meddelt, at man agter at spille denne sæson i Superligaen færdig for tomme tribuner.