FC Barcelona vil ændre stadionnavn

FC Barcelona vil give en sponsor navnerettighederne til Camp Nou, så de kan generere penge, der skal gå til bekæmpelse af coronavirus.

I 63 år har vi kendt FC Barcelonas hjemmebane som Nou Camp – eller Camp Nou, som det hedder på catalansk.

Men faktisk har det officielt heddet 'Estadi del FC Barcelona' indtil 2000/2001-sæsonen, hvor det ændrede navn til Camp Nou efter en afstemning.

Men sådan bliver det ikke ved med at være.

For de forsvarende La Liga-mestre har sat stadionnavnet til salg for første gang. De har givet navnerettighederne til Barca Foundation, der skal finde en navnesponsor for næste sæson – altså for 2020/2021-sæsonen.

- Overskuddet ved sponsoratet skal finansiere projekter og vil gå til den verdensomspændende kamp mod corona-pandemien, skriver klubben på sin hjemmeside.

- FC Barcelona og Barca Foundation ser det som en nødvendighed, at man i denne humanitære krise bruger alle ressourcer på at bekæmpe corona-pandemien og konsekvenserne.

Ifølge Barcelonas hjemmeside skal sponsoratet kun gælde for én sæson. Der er endnu ingen meldinger omkring, hvem en mulig sponsor kunne være.

Spillerne er gået 70 procent ned i løn

Den spanske storklub er i forvejen økonomisk hårdt ramt på grund af coronakrisen, der har sat al fodbold i hele landet på pause.

For at minimere det finansielle tab fortalte spillerne i slutningen af marts, at de er gået 70 procent ned i løn.

Her fortalte verdensstjernen Lionel Messi, at spillerne var klar til at give et yderligere bidrag til klubben, så al personale kunne få sin fulde løn.

21.282 mennesker er døde af covid-19 i Spanien, hvilket er tredjeflest i hele verden.

Spanien har erklæret en nødsituation (Estado de Alarma), der betyder, at man kun må forlade sit hjem, hvis man skal handle. Alarmtilstanden gælder lige nu indtil 9. maj.