Hareide har overleveret vigtig viden til Hjulmand

Til august tager Kasper Hjulmand officielt over som landstræner for Danmark. Her vil han få adgang til al den data, Åge Hareides team har indsamlet.

Ã…ge Hareide har sagt farvel og tak til det danske herrelandshold i fodbold.

Den nu tidligere landstræner fik ikke den afsked, han havde drømt om, da EM-slutrunden, der blandt andet skulle spilles i Danmark, blev udsat til 2021. Den melding kom i midten af marts.

Det betyder, at det vil være Kasper Hjulmand, der står i spidsen for Danmark til den tid. Han tiltræder som landstræner 1. august.

Men selv om han ikke officielt har taget over endnu, er arbejdet lige til at gå i gang med. Åge Hareide og hans team har nemlig efterladt et stort sæt materiale, der ligger klar.

- Vi har været i kontakt. Vi har alle vores data liggende i DBU's arkiv. Der ligger alle vores træninger, alle vores fysiske tilbagemeldinger på hver enkelt spiller. Der ligger alt, hvad vi har lavet. Han kan nemt overtage det og kigge på det, vi har lavet. Der ligger ingen skjulte ting. Jeg tager ikke arkivet med mig. Det er DBU's ejendom, og den viden, vi har lagt ind i det, tilhører DBU, siger Åge Hareide til Euroman.

Hareide fortæller videre, at han ærgrede sig over at miste venskabskampene mod Færøerne og England i marts samt EM-slutrunden, men han er klar over, at der er mange mennesker, som har langt større problemer i forhold til deres liv, helbred og tabt arbejde.

Derfor bruger han heller ikke meget tid på at tænke på EM lige nu, men når slutrunden begynder næste år, kan det ændre sig. Han ved dog ikke, om han skal se de danske kampe.

Jeg sidder tilbage med en tomhed, det må jeg indrømme

Ã…ge Hareide, da EM officielt blev rykket

'Største skuffelse i min tid med Danmark'

Åge Hareide begyndte som dansk landstræner i foråret i 2016, og han stod i spidsen for Danmark i 42 kampe, hvoraf han blot led tre nederlag.

Hareide sluttede midt i en imponerende stime, hvor han havde stået i spidsen for Danmark i 34 kampe i træk som ubesejret.

Det hele skulle sluttes flot af med et EM i Danmark, men så langt kom det ikke. Det gjorde ondt på Åge Hareide, da nyheden kom, at hans landstrænertid stoppede så brat.

- Den største skuffelse i min tid med Danmark - helt klart, sagde Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Jeg sidder tilbage med en tomhed, det må jeg indrømme. Også på spillernes vegne. De havde fortjent denne slutrunde, og forhåbentlig får mange af dem den oplevelse næste år. Men der er jo ingen garantier.

Hareides sidste kamp for Danmark blev 1-1-opgøret i Irland, som skaffede Danmark en billet til EM-slutrunden.