Fodbold

Inter-spillere havde symptomer på coronavirus i januar, siger Lukaku

Romelu Lukaku tror, at Inter var ramt af coronavirus, før de første tilfælde i Italien blev registreret.

Inter-angriber Romelu Lukaku mener, at 23-25 spillere havde symptomer på coronavirus helt tilbage i januar. Og dermed før de første tilfælde blev registreret i Italien.

Det fortæller han i et interview med det belgiske tv-kanal Vier.

- Vi havde en uge fri i december. Vi vendte tilbage til arbejdet, og jeg sværger på, at 23 af 25 spillere var syge, siger Romelu Lukaku.

- Vi spillede mod Cagliari, og efter omkring 25 minutter måtte en af vores forsvarsspillerne forlade banen. Han besvimede næsten og kunne ikke fortsætte.

'Alle hostede og havde feber'

Inters kamp mod Cagliari blev spillet i Milano 26. januar. Inter-stopperen Milan Skriniar blev skiftet ud i kampens 17. minut. Efter opgøret oplyste Inter via Twitter, at Skriniar måtte udgå som følge af influenza.

- Alle hostede og havde feber, siger Lukaku i interviewet, som også er gengivet på Sky Sports.

- Jeg følte mig meget varmere end normalt, da jeg varmede op. Jeg havde ikke haft feber i flere år.

Inter-spillerne blev ikke testet

Coronavirusset var opdaget i Kina på det tidspunkt, men der var endnu ikke påvist smitte i Italien. Derfor blev Inter-spillerne ikke testet.

De første virustilfælde i Italien blev registreret 31. januar.

- Efter kampen var der planlagt en middag med gæster, men jeg sagde bare tak og gik direkte i seng. Vi blev ikke testet for covid-19 på det tidspunkt, så vi får aldrig svar på, om det var det, siger Lukaku.

Næsten 25.000 døde i Italien

Ifølge den nyeste opdatering fra Johns Hopkins University i USA, der samler oplysninger om bekræftede antal smittede samt covid-19-relaterede dødsfald fra en række landes sundhedsmyndigheder, er der registreret 24.648 dødsfald i Italien.

Kun i USA er der registreret flere dødsfald - næsten 45.000.

Serie A har været suspenderet siden 9. marts. Det er uvist, hvornår sæsonen bliver genoptaget, men det italienske fodboldforbund og Serie A arbejder på, at klubberne må genoptage træningen, når den aktuelle nedlukning af Italien slutter 3. maj.