Fodbold

Succesfuld landstræner siger farvel før tid

Michael O'Neill stopper som landstræner for Nordirland for at kunne hellige sig sit job som manager for den engelske Championship-klub Stoke.

Det nordirske fodboldforbund skal ud at finde en ny mand, der kan føre landet det sidste stykke videre til den udsatte EM-slutrunde næste sommer.

Succestræneren Michael O’Neill har nemlig valgt at forlade landstrænerposten, efter at Nordirlands EM-playoffkampe mod Bosnien-Hercegovina ser ud til at blive udskudt til efteråret. Det oplyser landets fodboldforbund.

- Jeg ville elske at kvalificere Nordirland til endnu en stor slutrunde, men taget den nuværende situation i betragtning, er det desværre ikke muligt, siger Micheal O’Neill.

Landets første EM-slutrunde nogensinde

Dermed sætter han punktum for godt otte år som landstræner, der toppede, da han førte ’The Green and White Army’ til landets første EM-slutrunde nogensinde i 2016.

Her nåede Nordirland til 1/8-finalen, og det var her, at Fodboldeuropa stiftede bekendtskab med de mange festlige og øldrikkende britiske fans, der huserede i de franske byer, og som især vil blive husket for deres legendariske slagsang ’Will Grigg’s on Fire”, der gik verden rundt.

Havde plan for dobbeltjob

O’Neills succes som nordirsk landstræner sikrede ham i november en plads i trænersædet hos den engelske klub Stoke, der spiller i den næstbedste engelske række, The Championship.

Planen var, at han skulle dobbeltjobbe indtil sommer og derefter fokusere på sit klubtrænerjob i Stoke, men den plan har coronapandemien nu ændret på.

Nordirland har endnu ikke præsenteret afløseren for O'Neill, men de skriver, at tidspunktet er det rette til at komme videre.

- Vi vil give den nye træner de bedste muligheder for at planlægge de kommende Nations League-kampe og de afgørende playoffkampe i efteråret, som forhåbentligt kan tage os tilbage til EM, lyder det på deres hjemmeside