Danske EM-kampe i Parken er i fare

Det er usikkert, om Danmark kan afvikle kampe i Parken i København ved det udskudte EM i 2021, oplyser DBU.

Dansk Boldspil-Union (DBU) vurderer, at det er fifty-fifty, om Danmark kan afvikle EM-kampene i Parken i 2021. Det fortæller DBU-formand Jesper Møller til TV 2.

- Jeg er stadig bekymret for, om vi kan afvikle kampene. Hvor jeg for en måned siden var noget mere bekymret, så er jeg mere fifty-fifty nu i forhold til, om vi finder en løsning, siger formanden.

Fodbold-EM for herrer er blevet udskudt fra sommeren 2020 til sommeren 2021 på grund af udbruddet af coronavirus. Det skaber nu stor usikkerhed om de fire planlagte kampe i Parken.

Deadline om en uge

Den nedslående vurdering fra Jesper Møller kommer blot en uge før den endelige frist for at sige ja til at rykke kampene i Parken fra 2020 til 2021.

Senest torsdag 30. april skal DBU komme med en melding til Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

- Vi skulle gerne have afviklet fire kampe i København, og hvis vi kan håndtere opgaven sammen med Københavns Kommune, Sport Event Danmark og Parken, så får vi også de fire kampe. Men som jeg har sagt, siden EM blev udskudt, så er der nogle knaster, vi skal have løst.

- Alle parter forsøger at være imødekommende og meget positive. Men jeg er indstillet sådan, at jeg er bekymret, indtil jeg har set en underskrift på de endelige dokumenter, tilføjer Jesper Møller.

TV 2 forsøgte at spørge DBU's formand ind til, hvilke knaster, der konkret er tale om. Det ønsker han dog ikke at uddybe.

- Situationen lige nu er egentlig, at stod det til DBU og vores underskrift, så blev den sat nu. Det er ikke problemet, for vi er klar. Men vi har også nogle samarbejdspartnere, som var klar til at afvikle kampene her i sommeren 2020. Det kan så ikke lade sig gøre, og der må vi respektere, at der også er andre ting, som skal falde på plads.

- Fordi fodbolden lige rykker sig et år, så er det ikke ensbetydende med, at alle andre rykker rundt på tingene. Så alles udfordringer skal løses, og når de er løst, så skriver vi forhåbentlig under onsdag eller torsdag i næste uge, siger Jesper Møller.

Tre gruppekampe og en 1/8-finale i Parken

Danmark er kvalificeret til EM, og det var planen, at holdet skulle spille de tre indledende gruppekampe i Parken. Desuden skulle der spilles en ottendedelsfinale i arenaen.

I starten af april fortalte DBU, at man fortsat ønskede at afholde de fire hjemmekampe på dansk grund. Siden er projektet så løbet ind i udfordringer.

DBU-formanden, som også er medlem af UEFA's eksekutivkomité, fortæller, at der tilsyneladende ikke er de samme udfordringer i de øvrige 11 EM-værtsbyer.