Kvindernes EM-slutrunde udskudt til 2022, bekræfter UEFA

Nu er datoer for kvindernes EM på plads, der skal spilles fra 6. til 31. juli.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) bekræfter på Twitter, at EM i kvindefodbold er udskudt fra 2021 til 2022, hvor det skal spilles fra 6. til 31. juli i England.

Beslutningen blev bekræftet på et møde i UEFA's eksekutivkomité torsdag.

- Da vi skulle tage en hurtig beslutning angående EM i 2020 (for herrer, red.), havde vi konsekvenserne for kvinde-EM i baghovedet. Vi har nøje overvejet alle muligheder, med vores forpligtelse om at udvikle kvindefodbold i tankerne.

- Ved at flytte EM til året efter (2022, red.) sikrer vi, at vores flagskib inden for kvindeturneringer bliver den eneste store fodboldturnering den sommer og får den opmærksomhed, den fortjener, siger UEFA-præsident Aleksander Ceferin i en pressemeddelelse.

Planen er trods udskydelsen at bruge de samme stadioner i England, der var udset til at blive spillet på i 2021, lyder det fra UEFA.

UEFA afviste, at det var bekræftet

I starten af april oplyste Dansk Boldspil-Union (DBU), at kvinde-EM ville blive udskudt til 2022, men UEFA sagde kort tid efter, at der endnu ikke var taget en endelig beslutning. Det er der altså nu.

DBU-formand Jesper Møller, der er medlem af UEFA's eksekutiv komité, mener, at det er en god beslutning at rykke EM til 2022.

- EM i England, fodboldens moderland, med finale på Wembley er en unik mulighed for virkelig at sætte fokus på kvindefodbold, så det ville være ærgerligt, hvis det blev mast af herre-EM og OL, siger han til Ritzau med henvisning til, at de begge er udskudt fra 2020 til sommeren 2021.

DBU oplyste i sin tid også, at U21-EM for herrer var udskudt fra 2021 til 2022. Det afviste UEFA ligeledes. Turneringens skæbne blev diskuteret på torsdagens UEFA-møde, men er endnu uvis. En endelig beslutning vil blive taget på et nyt møde 27. maj.

EM i herrefodbold, der blandt andet skulle have været spillet i København til sommer, blev i midten af marts udskudt til sommeren 2021 på grund af coronavirus.

Det danske kvindelandshold har fået en god start på kvalifikationen til EM. Pernille Harder og co. har indtil videre vundet alle fem kampe, Danmark har spillet, med en samlet målscore på 29-0. I november blev Georgien slået med hele 14-0.

Danmark skulle have spillet to kvalifikationskampe i juni mod henholdsvis Israel og Italien, men de er ligesom så mange andre sportsbegivenheder blevet udskudt.

Holland er forsvarende europamester efter en hjemmebanesejr over Danmark i finalen i 2017.