Fodbold

Neville stopper som engelsk landstræner – misser EM på hjemmebane

Det engelske fodboldforbund og Phil Neville er blevet enige om, at de ikke forlænger samarbejdet, selvom coronavirussen har udsat EM.

Det bliver alligevel ikke Phil Neville, som skal stå i spidsen for det engelske kvindelandshold, når de spiller EM på hjemmebane.

Det var ellers planen, men udsættelsen af slutrunden fra 2021 til 2022 betyder, at den er ændret, og at Neville stopper som landstræner, når hans kontrakt udløber til sommer næste år. Det meddeler det engelske fodboldforbund fredag.

- Set i lyset af de globale begivenheders konsekvenser for sportskalenderen og i Englands kvindelandsholds bedste interesser er begge parter enige om, at vores fælles prioritet er at sikre ’Lionesses’ kontinuitet frem mod EM på hjemmebane og VM i 2023, siger direktør for engelsk kvindefodbold Sue Campbell.

Phil Neville blev landstræner i begyndelsen af 2018, og han stod i spidsen for holdet under VM sidste år, hvor de nåede semifinalen.

Gør jobbet færdigt

Sue Campbell tilføjer, at Neville skal færdiggøre sin kontrakt og stå i spidsen for holdet igen, når omstændighederne tillader det.

Det ser landstræneren også frem til selv.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage til arbejdet med holdet hurtigst muligt. Vi har et fantastisk hold, og der er meget at arbejde med for at forbedre os frem mod 2021, siger Phil Neville.

Det er endnu uvist, hvem der skal afløse Neville, meddeler Sue Campbell.