Fodbold

- Største skændsel i hollandsk sport, siger rasende træner om aflyst sæson

Det vrimler ikke med tilfredse folk fra hverken store eller små hollandske klubber, efter fodboldsæsonen fredag blev annulleret.

I den hollandske klub SC Cambuur havde de regnet med, at de i næste sæson skulle være en del af den bedste hollandske fodboldrække, Æresdivisionen, for første gang siden 2016.

Men den drøm blev slukket fredag, da Det hollandske fodboldforbund, KNVB, valgte at annullere denne sæson i de to bedste hollandske fodboldrækker. Dermed bliver der hverken kåret nogen mestre eller fundet op- og nedrykkere.

Og det er de mildest talt ikke tilfredse med i SC Cambuur, der med ni kampe tilbage havde et forspring på hele 11 point i kampen om oprykning til den bedste række.

- Det her føles som den største skændsel i hollandsk sport nogensinde, lyder den klare besked fra Cambuur-træner Henk de Jong ifølge NOS.

- Det er uværdigt. De er nødt til at gøre det om. Det er en skam for hollandsk fodbold.

Det er ikke kun cheftræneren i Cambuur, der er utilfreds med fodboldforbundets beslutning.

På direktørgangene i den hollandske klub fra Leeuwarden overvejer de lige nu, om de skal forsøge at gå rettens vej i forsøget på at få omstødt beslutningen.

- Vi vil undersøge vores muligheder. Jeg har virkelig svært ved at forstå beslutningen. For os er det et stort slag. Der er en verden til forskel på at være i den bedste og næstbedste række, forklarer Cambuur-direktør Ard de Graff til NOS.

Ingen mestre er en skam, siger van der Sar

Mens der ikke var udsigt til meget spænding om oprykningen i den næstbedste række i denne sæson, så var det neglebidende tæt i mesterskabskampen i Æresdivisionen.

Her lå Ajax og AZ Alkmaar side om side med lige mange point med ni runder tilbage.

Men grundet aflysningen af denne sæson kommer ingen af de to klubber til at kunne glæde sig over et mesterskab, og det ærgrer Ajax-chefen Edwin van der Sar.

- Som spiller og som klub ønsker du naturligvis at blive mester. Du vil vise det på banen, siger han til klubbens hjemmeside.

- Vi har ligget i toppen hele året, så det er da en skam, at man ikke bliver kåret til mester, men i denne situation er det forståeligt. Der er vigtigere ting end fodbold lige nu.

Ajax og AZ Alkmaar kan dog som plaster på såret glæde sig over, at de får de to muligheder Holland har i kvalifikationen til Champions League i næste sæson.