Fodbold

'Kreativ' Zlatan-træningskamp fordømmes – forbund vil ikke se det igen

En intern træningskamp hos Hammarby - med deltagelse af Zlatan Ibrahimovic - blev tv-transmitteret direkte. Det møder nu kritik fra flere fronter.

Det er ikke tilladt at afvikle senior-fodboldkampe i Sverige på grund af udbruddet af coronavirus. Dette gælder både turnerings- og træningskampe.

Alligevel kunne Hammarby og streamingtjenesten Dplay fredag tilbyde fodboldsulte svenskere lidt af en lækkerbisken.

Den svenske klub havde nemlig arrangeret en såkaldt 'intern træningskamp' mellem klubbens spillere - også med deltagelse af Zlatan Ibrahimovic, der lige nu træner med i klubben.

Dplay viste træningskampen direkte og havde sågar et såkaldt 'Zlatan-cam' rettet mod Ibrahimovic, så man kunne følge den prominente gæst gennem hele kampen.

Det er tilladt for de svenske fodboldklubber at træne sammen. Men eftersom det er forbudt at afvikle kampe, så har den tv-transmitterede interne træningskamp efterfølgende skabt stor debat i Sverige.

Kreative løsninger for fortsat at kunne spille træningskampe er noget, som vi ikke vil se igen i fremtiden

Svensk fodboldforbund

- Reglerne er klare: Der må ikke afvikles nogen seniorkampe. Hvad man så definerer som kamp eller som træning, det er et spørgsmål, som det svenske fodboldforbund og Rigsidrætsforbundet må svare på. Men reglerne er meget tydelige, sagde Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell på et pressemøde fredag eftermiddag.

Og kort tid derefter kom der så en officiel udmelding fra det svenske fodboldforbund, der fordømmer den 'kreative' kamp:

- Kreative løsninger for fortsat at kunne spille træningskampe er noget, som vi ikke vil se igen i fremtiden.

Over for Aftonbladet uddyber forbundets generalsekretær Håkan Sjöstrand:

- Vi er mange, som længes efter fodbold, men vi står faktisk midt i en pandemi lige nu. Og så er der ikke plads til at komme med kreative fortolkninger eller forsøge at finde smuthuller i reglerne. Det går jeg ud fra, at alle forstår.

- Ser man bort fra regler og retningslinjer, så handler det i bund og grund om at tage et voksent ansvar. At bruge sund fornuft og tænke over hvilke signaler man sender med sine handlinger, siger han.

Vi ser dette som træning. Det ligner også blot en træning, selvom det måske bliver lidt ekstra intenst, når Zlatan deltager

Jesper Jansson, sportschef i Hammarby

Scoring af den berømte gæstespiller

Hos Hammarby holder man dog fast i, at der ikke var tale om en reel træningskamp. Men blot en intern træningsøvelse på to mål, som er tilladt ifølge reglerne.

- Vi ser dette som træning. Det ligner også blot en træning, selvom det måske bliver lidt ekstra intenst, når Zlatan deltager, siger Jesper Jansson, der er sportschef i Hammarby ifølge Aftonbladet.

I alt blev der spillet tre interne træningskampe af 30 minutters varighed hos Stockholm-klubben i løbet af fredagen. Truppen blev delt op i tre hold og spædet op med spillere fra den lokale samarbejdsklub IK Frej. Og altså Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic scorede i øvrigt til 1-0 for 'grønt hold', der endte med at besejre 'hvidt hold' med 2-0 i den første træningskamp.

Angiveligt havde en anden Stockholm-klub, AIK, også træningskampe fredag eftermiddag. Dog uden tv-dækning.