Fodbold

Fik 'fantastisk' Zlatan-oplevelse - trist over nedværdigende kommentarer

Den 21-årige Hammarby-angriber Emilia Larsson blev mødt af en række negative kommentar om Zlatan Ibrahimovic, da hun delte et billede af dem sammen.

Det er ikke kun herrerne i Hammarby, der har fået glæde af Zlatan Ibrahimovic' selskab på træningsbanen, mens svenskeren opholder sig i hjemlandet under Serie A's nedlukning.

Torsdag gæstede landets største fodboldstjerne også klubbens dametræning, hvor Hammarby-angriberen Emilia Larsson var hurtig til at forevige mødet. Hvad hun dog ikke havde forventet, var den reaktion, hun blev mødt af på sociale medier, da hun delte billedet af hende og Zlatan. Det fortæller hun nu i et interview med svenske Expressen.

- Det er så frygtelig trist. Jeg troede, jeg var færdig med at blive overrasket over mennesker, men tydeligvis ikke, siger Larsson.

For den 21-årige angriber var det uden tvivl en af de største oplevelser i livet at få selskab af Zlatan Ibrahimovic på træningsbanen i Hammarby, hvor AC Milan-angriberen i november købte sig ind og nu ejer cirka en fjerdedel af klubben.

- At han, som er så stor, kommer her og træner med os. Jeg taler nok for alle sammen, når jeg siger, at det er en af de mest fantastiske oplevelser nogensinde. Selv at se ham til en træning og få tips fra ham. Jeg tror, at mange gerne ville bytte plads med os, siger Emilia Larsson om mødet.

'Ekstremt nedværdigende kommentarer'

Men bagsiden af medaljen og billedet var ikke til at tage fejl af. Flere kommentarer handlede om, hvordan hun i disse corona-tider skulle huske at holde afstand, hvilket Larsson respekterer, at folk har skrevet. Rigtig mange har dog også pointeret, at man ikke skal glemme Zlatans syn på kvindefodbold.

- Det var ekstremt nedværdigende kommentarer om, hvad Zlatan måske tidligere har sagt om kvindefodbold, og at jeg på en eller anden måde ville blive en lille pige, som Zlatan udnytter for at forbedre sit image. Jeg ved ikke, hvad alt det var, men jeg følte ikke, det havde noget med sagen at gøre, tilføjer Emilia Larsson.

I slutningen af 2013 kom stjernen Zlatan Ibrahimovic for alvor i fokus, da han blandede sig i en debat i hjemlandet om sammenligningen af herre- og damefodbold. Her udtrykte han, hvordan han mente, det var en dårlig joke.

- Ude i Europa bliver jeg sammenlignet med spillere som Messi og Ronaldo. Her i Sverige bliver jeg sammenlignet med kvindelige fodboldspillere. Skal jeg skamme mig over at være svensk fodboldspiller, lød det fra den daværende Paris Saint-Germain-spiller.

For altid et højdepunkt

Han uddybede senere, at kritikken var rettet imod mediernes måde at beskrive forholdene på, men at han bestemt havde respekt for kvindefodbolden. Det var bare ikke retfærdigt at sammenligne de to ting.

Hammarby-angriberen Emilia Larsson følte sig nødsaget til at fjerne flere af de negative kommentarer om Zlatan, men hun slår fast over for Expressen, at ingen vil være i stand til at tage noget fra mødet med superstjernen.

For hende vil det stå som et højdepunkt i livet, den dag hun fik lov at træne og snakke med en af verdens bedste fodboldspillere.