Fodbold

Beslutning om EM i København udskydes

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

UEFA har accepteret, at Københavns Borgerrepræsentation først træffer en beslutning i maj.

Københavns Borgerrepræsentation har købt sig ekstra tid til at afklare, om der fortsat kan afholdes EM i fodbold i byen næste sommer.

Det viser et internt notat til de københavnske politikere, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af.

Ifølge notatet har UEFA accepteret, at Borgerrepræsentationen i København først på et møde den 14. maj kan tage endegyldig politisk stilling til sagen.

Det var ellers ventet, at København på torsdag skulle give Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) endelig besked om værtskabet.

Det er også fortsat muligt, der kommer nye konkrete meldinger om værtskabet i løbet af ugen fra de involverede parter, skriver TV 2 LORRY.

Inden beslutningen skal tages, vil sagen blive behandlet på et ekstraordinært møde i Kultur- og Fritidsudvalget 4. maj og i Økonomiudvalget 5. maj.

I fare på grund af Tour de France

EM er kommet i fare efter udsættelsen til 2021 på grund af corona-udbruddet, fordi København samme sommer er værter for Tour de France. I sidste uge kaldte DBU’s formand, Jesper Møller, chancerne for 50/50.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger er der opstået knaster om forskellige kommercielle forhold mellem de to arrangører af EM og Tour'en – UEFA og ASO – fordi de to kæmpe events pludselig skal afvikles så tæt op ad hinanden.

Af notatet fremgår det, at der er tale om en kompleks proces, og at alle parter forsat arbejder på at finde en løsningsmodel og juridiske rammer for, at Københavns Kommune kan indgå som vært for begge events.

"Denne proces betyder, at en eventuel genbekræftelse af byens EURO2020-værtskab vil indeholde et forbehold for endelig politisk godkendelse. DBU og UEFA er gjort opmærksomme og har accepteret, at der først forelægger politisk beslutning 14. maj," står der i notatet.

Overborgmester Frank Jensen har ikke ønsket at kommentere på sagen tirsdag. Men i et tweet tidligere på dagen skrev han:

- Vi knokler i København for at sikre, at vores by kan være vært for både EM og Tour de France. Vi vil skabe en sommer, som vi aldrig glemmer i 2021.

Med de oprindelige planer skulle København og Parken være vært for tre gruppekampe og en ottendedelsfinale ved EM i fodbold.