Fodbold

- Det er en fantastisk nyhed, siger AGF-direktør om ny undersøgelse

En ny undersøgelse viser, at det ikke bør udgøre en væsentlig smittefare at afvikle fodboldkampe.

Der er efterhånden langt mellem de gode nyheder, når man er direktør i en fodboldklub.

Så det var tiltrængt læsning for AGF-direktør Jacob Nielsen, da en ny undersøgelse mandag morgen viste, at en fodboldspiller i gennemsnit blot vil være i nærheden af en eventuelt coronasmittet spiller i halvandet minut i løbet af en fodboldkamp.

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal man være inden for to meter af en smittet person i mere end 15 minutter, før det regnes som relevant kontakt.

- Det var en fantastisk nyhed. Det er en industri med rigtig mange arbejdspladser og rigtig mange relationer, og så er det selvfølgelig nationalsporten. Det er et symbol for mange, men som arbejdsplads og som industri er det en fantastisk nyhed, siger Jacob Nielsen til TV 2.

Undersøgelsen er foretaget af Aarhus Universitet og baserer sig på fodboldspilleres bevægelser i 14 Superliga-kampe. Og det gør kun nyheden endnu bedre, at den kommer fra videnskabeligt hold.

- Vi andre er jo inhabile, så det er rart, at der kommer noget videnskab. Det er noget af det, der giver størst forhåbning, da det ikke er grebet ud af den blå luft, men at det er videnskabeligt. I fodboldbranchen snakker vi meget sammen, så at det kommer fra videnskaben er fantastisk, siger AGF-direktøren.

Ifølge undersøgelsen bør der generelt være småt med sundhedsfaglige grunde til at forbyde fodboldkampe, så længe spillerne klæder om hjemmefra, ikke bruger omklædningsrummet og går i bad derhjemme.

Hårdt at vente

Superligaen har stået stille siden 9. marts, og det er endnu usikkert, hvornår sæsonen kan blive genoptaget.

I øjeblikket håber man på at fløjte i gang igen i slutningen af maj, og den nye danske undersøgelse skruer forhåbningerne i den rigtige retning.

- De er i hvert fald bedre, end de var i går (mandag, red.). Det er der ingen tvivl om. Jeg synes, at det er hårdt at gå at vente. Det er jo ens arbejdsplads, siger Jacob Nielsen.

- For os er det meget specielt, da man ikke kan forestille sig, at sporten er ramt på den her måde. Det er ekstremt positivt det, der er kommet frem i dag og giver nye forhåbninger.

Indtil videre er den eneste konkrete nyhed vedrørende en genoptagelse af Superliga-sæsonen, at de resterende kampe bliver uden tilskuere på stadion.