Fodbold

Officielt: Ingen fodbold i Frankrig indtil september

Der bliver ingen fodbold - med eller uden tilskuere - i Frankrig inden tidligst september, bekræfter premierminister Edouard Philippe.

Sæsonen i Frankrigs to bedste fodboldrækker er ovre.

Tirsdag meddeler premierminister Édouard Philippe ifølge AFP og Reuters, at der ikke bliver spillet mere i de professionelle sportsligaer - det gælder blandt andet fodbold- og rugbykampe - før september.

Derfor kan Frankrigs to bedste fodboldrækker, Ligue 1 og Ligue 2, ikke genoptages, efter at de er sat på pause på grund af coronavirus.

Ingen begivenheder med en forsamling på 5000 mennesker eller flere vil blive tilladt før tidligst i september.

Det stemmer overens med de meldinger, som de velrenommerede franske medier L'Equipe og RMC Sport erfarede forud for premierministerens udtalelser.

I stedet tager man hul på 2020/21-sæsonen, når der igen gives grønt lys til fodbold. Ligue 1 og Det Franske Fodboldforbund har endnu ikke reageret på premierministerens udmelding og lukket sæsonen ned. Men det ventes at ske inden så længe.

I løbet af maj skal den nu afblæste sæson afgøres på skrivebordet.

Paris kan blive mestre igen

Hvis sæsonen afgøres ud fra den nuværende stilling, hvor de fleste hold i Ligue 1 har spillet 28 ud af 38 kampe, bliver Paris Saint-Germain fransk mester.

Marseille er nummer to og ligger dermed til at kvalificere sig direkte til Champions League-gruppespillet, mens Rennes ligger til en plads i Champions League-kvalifikationen.

Nice med Kasper Dolberg og Riza Durmisi ligger nummer seks lige foran Joachim Andersens Lyon. Toulouse og Amiens ligger på ligaens to nedrykningspladser, mens Nimes ligger tredjesidst, hvilket normalt ville betyde playoff om at undgå nedrykning.

Imens den franske liga altså bliver afbrudt før tid, som den hollandske Æresdivision allerede er blevet, ser horisonten lysere ud for fodbold i andre lande.

I England og Italien satser man eksempelvis på at kunne genoptage holdtræningen i maj, mens man i Tyskland er skridtet længere fremme og satser på at kunne spille bundesligakampe i maj.