Fodbold

Joachim Andersen bakker op om aflysning af fransk liga

Den danske landsholds- og Lyon-spiller Joachim Andersen støtter beslutningen om at aflyse den franske fodboldliga.

Tirsdag blev de bedste fodboldrækker i Frankrig aflyst.

Set i lyset af landets nuværende situation var det også den rigtige beslutning, mener den danske landsholdsspiller Joachim Andersen, der til daglig spiller i Ligue 1 for Olympique Lyon.

- Frankrig er utrolig hårdt ramt af coronavirussen, og efter ministerpræsidentens udmelding tirsdag var der ikke andet at gøre end at aflyse turneringen. Jeg tror, vi alle sammen kan se, at der for en gangs skyld er noget, der er vigtigere end fodbold, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT.

Lyon er i denne sæson nået frem til ottendedelsfinalen i Champions League, hvor klubben har vundet sin første kamp mod Juventus. I den franske liga indtager Lyon dog øjeblikket en syvendeplads uden for de europæiske placeringer.

- Der mangler stadig at blive truffet nogle afgørende beslutninger om, hvordan sæsonen slutter, men dem er det klogest at lade andre om at træffe. Der står meget på spil for rigtig mange klubber, siger Joachim Andersen.

Efterårets kalender kan blive presset

Frankrigs premierminister, Edouard Philippe, fortalte tirsdag, at der på grund af coronavirus ikke vil blive spillet fodbold før september, hvor alle begivenheder med en forsamling på 5000 mennesker eller flere ikke vil være tilladt. Præsidenten for Frankrigs fodboldforbund (FFF), Noël Le Graët, accepterer også beslutningen. Han håber dog på, at der vil kunne blive spillet fodbold i Frankrig bag lukkede døre i august.

- Hvis vi ikke kan spille bag lukkede døre i august, vil kalenderen blive utrolig presset, siger præsidenten til Le Equipe.

Hvis sæsonen afgøres ud fra den nuværende stilling, hvor de fleste hold i Ligue 1 har spillet 28 ud af 38 kampe, bliver Paris Saint-Germain fransk mester.

Den franske ligaforening LFP mødes torsdag for at se på konsekvenserne af den aflyste sæson i Frankrig.

- Vi respekterer selvfølgelig den franske regerings beslutning. Vi planlægger at spille med i Champions League med UEFAs accept, hvor og hvornår det så end bliver, siger Paris Saint-Germains præsident, Nasser Al-Khelaifi, til franske medier ifølge Reuters.

Han fortæller, at hvis ikke det er muligt at spille de europæiske kampe i Frankrig, så vil Paris Saint-Germain spille sine kampe i udlandet for at give spillerne de bedste forhold og sikre stabens sikkerhed.