Fodbold

Zlatan donerer betaling for kritiseret træningskamp til velgørenhed

En intern træningskamp med Zlatan Ibrahimovic på banen har fået et efterspil i den svenske presse.

Zlatan Ibrahimovic har støttet en god sag, efter at den tidligere svenske landsholdsspiller kom i modvind for at have medvirket og modtaget betaling for at spille en intern træningskamp for den svenske klub Hammarby IF.

Klubbens kamp blev tv-transmitteret af streamingtjenesten Dplay, der er ejet af Discovery.

Efterfølgende blev kampen fordømt og kritiseret det svenske fodboldforbund, da det ikke tilladt at afvikle seniorfodboldkampe i Sverige på grund af udbruddet af coronavirus. Dette gælder både turnerings- og træningskampe.

Hammarby har tirsdag aften udsendt en pressemeddelelse om Zlatan Ibrahimovic involvering i kampen, da klubben mener, at der ’florerer mange rygter i medierne’.

- I forbindelse med, at Dplay streamede herrernes træning i fredags, markedsførte Zlatan Ibrahimovic udsendelsen på sine egne sociale medier. Discovery betalte som normalt en ydelse for de sponsorerede indlæg. Dette vederlag vil Zlatan give givere til Samhällsmatchen, skriver Hammarby IF.

Samhällsmatchen er et samlet navn for de velgørende initiativer Hammarby gør i samfundet, hvor klubben ønsker at bidrage til en positiv udvikling for børn og unge i den sydlige del af Stockholm.

Zlatan modtog stort pengebeløb ifølge svensk medie

Det vides ikke, hvor stort beløbet er. Den svenske avis Expressen har erfaret, at Zlatan Ibrahimovic modtog 200.000 svenske kroner for sin indsats i forbindelse med kampen – det svarer til omkring 139.000 danske kroner.

Den svenske AC Milan-angriber medvirkede også i et eksklusivt interview med Dplay. Her afviser journalisten Tommy Åström, der lavede interviewet, at Zlatan Ibrahimovic havde fået penge for at medvirke.

- Jeg havde en masse spørgsmål, som han ikke kendte i forvejen. Jeg ville aldrig lave et interview, hvis det var økonomisk betinget. Det er helt utænkeligt for mig. Jeg håber, at alle journalister har den ære og professionelle stolthed og ikke lader sig påvirke af kommercielle interesser i markedsføringsafdelingen, siger han til Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic købte sig i november ind i Hammarby, hvor han ejer en fjerdedel af klubben.

AC Milan har kaldt sine udenlandske spillere tilbage til Italien, men Zlatan Ibrahimovic er blevet i Sverige og træner med hos Hammarby.

Udover at træne med klubbens herrehold har svenskerne også trænet med dameholdet, hvor en af klubbens spillere efterfølgende modtog kritik for at lægge et billede op med Zlatan.