Fodbold

Der kommer en Bundesliga-afklaring onsdag, bekræfter Merkel

Kansler Angela Merkel skal i næste uge holde møde med repræsentanter fra de tyske delstater.

De tyske myndigheder tager i næste uge stilling til, om og i så fald hvornår der igen kan spilles fodbold i Bundesligaen i denne sæson.

Det siger minister for særlige anliggender og stabschef Helge Braun ifølge flere nyhedsbureauer.

Ifølge Braun skal forbundskansler Angela Merkel på onsdag i næste uge holde møde med repræsentanter fra de 16 tyske delstater.

Det bekræftede Merkel selv lidt senere torsdag.

Merkel holdt torsdag møde med resten af sin regering angående lettelser i restriktionerne angående coronavirus, men der blev ikke taget stilling til Bundesligaen på det møde.

Merkel fortalte efterfølgende, at en afgørelse angående den mulige genstart af de bedste tyske fodboldrækker kan meldes ud efter onsdagens møde med delstaterne.

- Derefter vil vi melde en klar beslutning ud omhandlende sportsaktiviteter, siger Merkel ifølge AFP.

Tidligere i denne uge lød det fra sportsministrene i de 16 delstater, at det godt kan forsvares at starte de to bedste rækker op med kampe bag lukkede døre fra midt eller sidst i maj.

Den tyske ligaforening (DFL) har tidligere udtrykt håb om at begynde igen 9. maj, hvis der bliver givet grønt lys fra den tyske regering.

DFL oplyser torsdag, at man accepterer, at der ikke kom en afklaring torsdag, og at man afventer konklusionerne fra det kommende møde på onsdag.

Bundesligaen har været sat på pause siden starten af marts.