Fodbold

Fransk sæson afbrudt - PSG kåret som mester

Den franske fodboldsæson er officielt lukket ned, og Paris Saint-Germain tildeles mesterskabet på skrivebordet.

Den franske ligaforening (LFP) har kåret Paris Saint-Germain (PSG) som mester.

LFP bekræfter, at den bedste franske fodboldrække er lukket ned før tid som følge af coronapandemien, som den franske regering også meldte det ud i tirsdags.

PSG havde et forspring på 12 point til Marseille i Ligue 1, inden alt blev sat på pause på grund af udbruddet af coronavirus. PSG havde tilmed spillet en kamp færre.

PSG har nu vundet det franske mesterskab tre sæsoner i træk. I de seneste otte sæsoner er Paris-klubben blevet fransk mester syv gange.

Først fodbold i Frankrig tidligst i september

Der skal ikke spilles mere fodbold i Frankrig før tidligst i september, lød det tirsdag fra Édouard Philippe, den franske premierminister.

Og sådan kommer det også til at blive, følger LFP nu op. De sidste ti spillerunder bliver dermed ikke afviklet.

- Vi har besluttet, at der vil være to nedrykkere og to oprykkere, siger Didier Quillot, chef i LFP.

- Der vil måske komme appeller, men vores beslutning står fast, siger han.

Europæiske pladser mangler at blive uddelt

LFP kårede Lorient som vinder af den næstbedste række. Holdet rykker op i den bedste række sammen med Lens, der var nummer to i Ligue 2.

Og da kun to hold rykker op og ned i denne sæson, betyder det, at der ikke skal spilles playoffkampe som oprindeligt planlagt om den tredje plads i den bedste række.

Amiens og Toulouse rykker ud af Ligue 1, mens Nimes på tredjesidstepladsen er sikret endnu en sæson i det bedste franske selskab.

Didier Quillot oplyser, at LFP inden 25. maj skal fortælle det europæiske fodboldforbund (UEFA), hvem der skal have de europæiske pladser.

Der er ifølge Quillot endnu ikke taget stilling til, hvem der skal repræsentere Frankrig i de europæiske klubturneringer i næste sæson.

Det skyldes, at der endnu ikke er en afklaring på de franske pokalturneringer, hvor der kun mangler at blive spillet finaler, og hvor der var billetter til Europa League på spil.

Det franske fodboldforbund (FFF) har ansvaret for pokalturneringerne, og hvis finalerne skrottes, er det de bedst placerede i Ligue 1, der får adgang til Europa League.

PSG og Marseille står til CL-pladser

Så noget kan konkluderes ud fra den endelige stilling i Ligue 1.

LFP har nemlig udregnet stillingen i ligaen ud fra et pointgennemsnit, fordi PSG og Strasbourg har gennemført 27 kampe, mens resten har spillet 28.

Ud fra den stilling kvalificerer PSG og Marseille sig direkte til gruppespillet i Champions League, mens Rennes, der blev treer, skal spille Champions League-kvalifikation.

Lille, nummer fire, får den ene af tre billetter til Europa League.

Nice med Kasper Dolberg og Riza Durmisi i truppen samt Reims, ligaens nummer fem og seks, kan få de sidste to Europa League-billetter, hvis pokalfinalerne skrottes.

Lyon med Joachim Andersen endte som syver og kan kun komme i Europa League, hvis holdet vinder den endnu ikke afviklede finale, hvor modstanderen er PSG.