Fodbold

DBU afviser B.93: 92 år gammelt mesterskab forbliver uden vinder

Der bliver ikke kåret en dansk mester for sæsonen 1927/28, trods B.93 har ønsket at få tildelt mesterskabet.

Fodboldklubben B.93 bliver ikke tildelt mesterskabet for sæsonen 1927/28, som Østerbro-klubben ellers anmodede om tilbage i marts.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Der blev ikke kåret en mester den pågældende sæson, da B.93, B1903 og Frem alle sluttede på seks point.

Ifølge reglementet skulle vinderen findes efter omkampe, men de blev aldrig afviklet. Derfor løb DM-afgørelsen ud i sandet, og ingen mester blev kåret.

B.93 havde imidlertid både den bedste målscore, bedste målkoefficient og var bedst i indbyrdes kampe, og det var grunden til, at klubben anmodede om at blive mester med 92 års forsinkelse.

Men det kommer altså ikke til at ske.

- Da alle tre klubber ikke ønskede at spille omkampe, så var den ikke længere. Det er derfor hverken en beslutning, vi kan eller vil ændre på, lyder det fra DBU-direktør Jakob Jensen.

- Det var et anderledes regelsæt, der gjorde sig gældende for næsten 100 år siden, men som sagt blev beslutningen truffet på et velovervejet grundlag, og derfor forbliver sæsonen 1927/1928 uden en dansk mester.

DBU havde besluttet sig

Jakob Jensen har dog forståelse for, at B.93 ønskede afklaring.

- Der har dog ikke været nogen tvivl om, at beslutningen dengang blev truffet på rette vis og ud fra rette grundlag.

- Det afgørende i denne sag har været, at DBU forud for forespørgslen allerede havde besluttet, at det ville blive en mesterløs sæson, hvis to ud af tre klubber ikke ønskede at medvirke til omkampene, siger Jakob Jensen.

B.93 er noteret for ni mesterskaber og kunne i tilfælde af en tiende DM-titel sætte endnu en stjerne på spillertrøjen. I dansk fodbold må klubberne nemlig sætte en stjerne på spillertrøjen, for hver fem mesterskaber man har vundet.

Klubben frister aktuelt en tilværelse i 2. division og er altså meget langt fra at spille sig til flere titler, som det ser ud lige nu.