Fodbold

DBU anbefaler forbud mod hovedstød og nærkampe

DBU lægger op til, at spillerne skal holde mindst to meters afstand, når breddefodbolden begynder igen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har udsendt særlige corona-regler, som klubberne anbefales at følge, når regeringen åbner for, at fodboldspillerne kan komme tilbage på banen og træne.

Protokollen er særligt målrettet breddespillerne og slår fast, at fodbold i genopstartsfasen ikke skal være en kontaktsport.

En af retningslinjerne er således, at der altid skal være mindst to meters afstand mellem spillerne under træning.

Her er de vigtigste punkter:

 • Klubberne skal sikre, at der ikke kan gøres brug af bade- og omklædningsfaciliteter.
 • Alle møder omklædt til tiden - ikke før - og går direkte til sin træningsgruppe.
 • Der må maksimalt trænes i grupper af ti personer inklusive en træner.
 • Der udvælges et sæt bolde og kegler, der kun må bruges af den enkelte træningsgruppe.
 • Der skal holdes mindst to meters afstand til hinanden under hele træningen.
 • Det er ikke tilladt at bruge overtræksveste.
 • Der må ikke heades til bolden og heller ikke tæmmes med bryst.
 • Drikkedunke skal medbringes fyldte hjemmefra og må ikke deles med andre.
 • Alle skal forlade træningsanlægget alene, umiddelbart efter at træningen er slut.
 • Træneren skal vaske alle rekvisitter med varmt vand og sæbe.
 • Personer med symptomer på Covid-19, og personer, der bor sammen med eller har været i kontakt med personer, der er testet positiv, skal ikke møde op til træning.
 • Personer i risikogruppen skal ikke komme til træning uden myndighedsgodkendelse.

Det er fortsat uklart, hvornår fodbolden kan blive genoptaget i klubberne. DBU afventer grønt lys fra myndighederne.

DBU-formand: Bredden savner fodbold

Det er ikke kun eliten, der savner fodboldkampe i øjeblikket. Det gælder også for de mange breddespillere.

Dansk Boldspil-Union (DBU) er rustet til en genåbning af dansk fodbold, som ikke mindst vil kunne skabe glæde hos de mange breddespillere i Danmark.

Det understreger formand Jesper Møller efter fredagens møde i dansk fodbold, hvor coronakrisen og en mulig genstart af fodbold var på dagsordenen.

Ifølge formanden er der ingen tvivl om, at fodbold kan spille en stor rolle i at bringe humøret tilbage mange steder i landet, hvor piger, drenge, kvinder og mænd tripper for at komme ud på banerne igen.

- Der er blevet gjort et godt og meget ansvarligt stykke arbejde både i Divisionsforeningen og i DBU Bredde, så vi sammen kan genåbne dansk fodbold, når der er tilladelse fra myndighederne.

- Mange savner dansk fodbold både på og udenfor banen. Fodbold kan skabe fællesskab og begejstring, som vi trænger til efter en historisk samfundskrise, siger Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Retningslinjer med afsæt i coronakrisen

Mødet havde deltagelse af blandt andre kulturminister Joy Mogensen (S), sundhedsmyndighederne, Danmarks Idrætsforbund (DIF), DBU og Divisionsforeningen, der varetager afviklingen af Superligaen.

DBU har i den seneste tid sammen med DBU Bredde udarbejdet retningslinjer med afsæt i coronakrisen. Det handler om antal af spillere på et område, afspritning af materiale og flere andre forholdsregler.

Det er i tråd med arbejdet i andre lande også, hvor man udarbejder coronaprotokoller i øjeblikket, fordi der er mange ting, der skal gennemtænkes, inden eksempelvis holdtræning kan foregå.

Det gælder naturligvis både for eliten som for bredden, og selv om fredagens møde ikke gav datoer for opstarten, så er DBU klar til at trykke på knappen, når der gives grønt lys, understreger Jesper Møller.

- DBU har siden midten af marts haft en klar strategi om at følge myndighedernes anvisninger om nedlukning for at undgå smittespredning.

- Den strategi holder vi fast i. Vi har været ansvarlige, opført os ordentligt og vist samfundssind. Det skal vi fortsat gøre, når vi arbejder for at få genåbnet dansk fodbold på en god og ansvarlig måde, siger formanden.

En helt ekstraordinær situation

I fredagens meddelelse understreger DBU, at det for elitens vedkommende er vigtigt, at Superligaen kan sparkes i gang senest 29. maj - som er den seneste dato, Divisionsforeningen har fremlagt som en mulighed for genstart - og at alle parter nu afventer det grønne lys fra myndighederne.

Men den udmelding skal ikke opfattes som en presbold til regeringen og sundhedsmyndighederne, siger Jesper Møller til Ritzau.

- Som Divisionsforeningen har tilkendegivet, så er det vigtigt, at der nu kommer et svar.

- Jeg har fuld forståelse for, at det her er en helt ekstraordinær situation. Det her er en sundhedskrise, og myndighederne er under et voldsomt pres, men mødet gik ud på at fortælle, hvor dansk superligafodbold står, siger DBU-formanden.