Fodbold

Hobro styrer mod konkurs

Hobro går konkurs, hvis ikke Superligaen går i gang igen på denne side af sommeren, siger bestyrelsesformand.

Superligaklubben Hobro IK går konkurs, hvis ikke Superligaen kommer i gang igen snart.

Det siger klubbens bestyrelsesformand, Lars Kühnel, i et interview med Nordjyske.

- Vi går konkurs, hvis vi ikke kommer i gang med at spille igen. Vores eksistens er afhængig af, om statsminister Mette Frederiksen giver grønt lys til superligafodbold på denne side af sommeren, siger han.

Kan misse vigtige millioner

Kommer ligaen ikke i gang, må Hobro vinke farvel til et beløb på omkring fem millioner kroner - tre millioner kroner i tabte tv-indtægter og to millioner kroner fra sponsorer.

Til Ritzau siger Lars Kühnel, at flere sponsorer allerede har meldt ud, at de selv er presset af krisen.

- Man ved jo aldrig, hvad der sker, men vi skal allerede forhandle nye sponsorater 1. juli, og vi ved, at nogle af vores sponsorer er meget presset og nok selv kommer til at lukke som konsekvens af coronakrisen.

- Det er klart, at det er estimater, vi kigger på, og vi giver ikke op uden kamp. Jeg kommer til at cykle hele Hobro og omegn rundt for at se, om jeg kan hente nogle penge til klubben.

- Men der kommer bare til at mangle så mange penge, at hvis der ikke kommer en rig mand med en pengesæk, så kan vi ikke klare os, siger han.

Håber på snarlig genstart

Hobro ligger på Superligaens 12.-plads med 19 point for 24 kampe.

Der har ikke været spillet en kamp i Superligaen siden 9. marts. Efterfølgende blev ligaen suspenderet på grund af coronapandemien.

Fredag fremlagde Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) en plan for kulturminister Joy Mogensen (S) om forholdsregler efter coronapausen.

Den plan skal være med til at gøre det muligt at genstarte landets bedste fodboldrække 29. maj, lyder ambitionen hos Divisionsforeningen og DBU. Håbet er, at sæsonen kan være færdigspillet inden udgangen af juni.

Divisionsforeningen offentliggjorde lørdag de 55 sider med protokoller, der blev fremlagt for ministeren, og som skal sikre forsvarlig afvikling af træning og kampe i professionel fodbold i Danmark.

Et omfattende testsystem er en del af protokollerne. Alle aktører skal således testes før første kampdag og derefter løbende i resten af sæsonen.

Nu er der lagt op til, at der skal træffes en politisk beslutning, før fodbolden kan igangsættes.

Også superligaklubben AC Horsens står over for alvorlige økonomiske problemer, hvis ikke sæsonen snart kommer i gang igen.

Det skal allerhelst ske i slutningen af maj, siger direktør Kristian Nielsen til klubbens hjemmeside.

- Som klub er vi helt trygge ved at starte op igen, hvis vi anvender de her protokoller, og det må gerne ske hurtigst muligt og senest i slutningen af denne måned. Ellers kan det blive kritisk, siger han.

Der resterer 12 spillerunder i Superligaen.