Fodbold

Joe Biden truer forbund: Ligeløn nu eller ingen støtte til VM-værtsskab

Joe Biden er ikke tilfreds med udfaldet af det amerikanske kvindelandsholds sagsanlæg med krav om ligeløn.

Det amerikanske kvindelige fodboldlandshold får nu opbakning fra allerhøjeste sted, efter de denne weekend fik afvist deres sagsanlæg om ligeløn.

Den tidligere vicepræsident og nuværende præsidentkandidat til efterårets valg i USA Joe Biden har nemlig talt det amerikanske kvindelandsholds sag på Twitter.

- Til Kvindelandsholdet: I må ikke opgive denne kamp. Det her er ikke overstået endnu, skriver Joe Biden på Twitter.

- Til det amerikanske fodboldforbund: Ligeløn nu. Ellers må I gå et andet sted hen for at få finansieret jeres VM, når jeg bliver præsident, skriver Joe Biden.

Det amerikanske præsidentvalg er 3. november, hvor Joe Bidens modkandidat er den nuværende præsident, Donald Trump.

USA skal sammen med Mexico og Canada afholde mændenes VM i Fodbold i 2026, og det er altså den økonomiske støtte til det arrangement, Joe Biden truer med at fjerne, såfremt han kommer til magten.

Chokerede kvinder

Det var et ’chokeret’ amerikansk kvindelandshold, der fredag modtog beskeden om, at dele af deres sagsanlæg mod det nationale fodboldforbund, var blevet afvist.

- Vi er chokerede og skuffede over dagens beslutning, men vi vil ikke opgive vores kamp for ligeløn, skriver landsholdets talskvinde Molly Levinson på Twitter.

- Vi er sikre i vores sag og standhaftige i vores forpligtelse til at sikre, at piger og kvinder ikke bliver værdsat som mindre på grund af deres køn.

I sagsanlægget blev der søgt erstatning hos forbundet U.S. Soccer Federation (USSF) for manglende betaling af 66 millioner dollar. Det svarer til knap 450 millioner kroner.

Det var en dommer i Los Angeles, der mener at have set bevis for, at kvinderne har afvist et tilbud om at få en lønordning, som svarer til herrernes, som afviste kravet om ligeløn.

Visse andre anklager vedrørende diskrimination fra forbundets side får dog lov at gå videre.

De handler blandt andet om ulige behandling i forhold til fly, hotelophold og medicinsk behandling.

En ny sag om disse krav er sat til at begynde 16. juli