Fodbold

Stjerne indrømmer bekymring for sin City-fremtid

Det er vigtigt for Kevin De Bruyne at kunne spille europæisk fodbold de næste to sæsoner. Det lægger han ikke skjul på.

Sjældent har en afgørelse været så vigtig for Premier League-klubben Manchester City, som den, de afventer svar på i øjeblikket.

En afgørelse, der bestemmer, hvorvidt klubben må deltage i UEFA-turneringer de næste to år, eller om dommen, de modtog den 14. februar for brud på Financial Fair Play, står ved magt. Gør den det, kan det betyde meget mere end blot to år uden europæisk fodbold.

For vil holdets store stjerner spille to år udelukkende med udsigten til fodbold i Storbritannien? Det er Manchester-klubbens belgiske midtbanestjerne Kevin De Bruyne ikke overbevist om.

- Jeg vil overveje min situation, når beslutningen er truffet. To år (uden europæisk fodbold, red.) er lang tid, siger han til belgiske Het Laatste Nieuws.

De Bruyne, der har spillet i City siden 2015, er dog fortrøstningsfuld og lytter til, hvad klubben siger om situationen.

- Klubben har fortalt os, at de appellerer, og at de er næsten 100 procent sikre på, at de får medhold. Derfor venter jeg og ser, hvad der sker. Jeg stoler på mit hold.

Elsker at spille Premier League

I februar bekræftede den internationale sportsdomstol, CAS, at Manchester City har anket afgørelsen. Der er dog ingen tidshorisont for en afgørelse.

Ender dommen med at gå Citys vej, har De Bryune ingen plan om at gå, selvom den 28-årige stjerne er eftertragtet.

- Jeg spiller for et af de bedste hold i verden og i England, hvor der efter min mening er den største konkurrence, og det kan jeg godt lide. Det er altid en udfordring at være den bedste, og det har jeg brug for.

Belgieren har tre år tilbage af sin kontrakt med Manchester City.

I øjeblikket spiller holdet hverken fodbold i Storbritannien eller i Europa, for coronavirussen har lukket ned for begge dele.

Premier League arbejder dog med en plan for genopstart af ligaen i begyndelsen af juni.