Fodbold

I dag kan Eriksen træne igen: - Den længste pause uden fodbold i mit liv

Danskeren kan nu igen benytte sig af klubbens træningsfaciliteter - dog under visse restriktioner.

Den danske landsholdsprofil kan efter en lang periode uden fodbold nu skimte en smule lys for enden af tunnellen.

Nu meddeler hans klub Inter nemlig, at spillerne fra i dag (mandag red.) må træne individuelt med afstand på klubbens træningsanlæg. Det sker efter tilladelse fra Italiens indenrigsminister, Luciana Lamorgese.

Og det er godt nyt for Christian Eriksen, der har måtte løbetræne i parkeringskælderen under sin lejlighed, fordi der er udgangsforbud i Milano.

- Her kan jeg så løbe frem og tilbage, fordi vi må ikke gå uden for endnu. Jeg har ikke rørt en bold i syv uger. Det er den længste pause uden fodbold i mit liv, siger han til Jyllands-Posten.

Og han har faktisk målt sin rute op. Der er 70 meter at løbe på i parkeringskælderen. Heldigvis for ham er træningsanlægget væsentlig større.

Fra Italien til Danmark og retur

Efter nedlukningen af al fodbold i Italien i begyndelsen af marts blev Eriksen sendt til Danmark 27. marts, fordi udsigterne til en genoptagelse af den italienske liga var ringe.

Siden er han vendt retur til Milano, hvor han har været siden midten af april.

Efter at have boet på hotel og sågar en periode på klubbens træningsanlæg for at være i karantæne har offensivspilleren nu endelig fået sin lejlighed i den italienske modeby.

Her kan han sidde og vente på, at den italienske liga bliver genoptaget. Den har været afbrudt siden 9. marts, men fredag deltog samtlige 20 Serie A-klubber i en afstemning. Her bakkede de alle op om, at sæsonen skal spilles til ende.

De italienske klubber håber via ligaforeningen Serie A, at sæsonen kan genoptages fra weekenden 13.-14. juni.