Fodbold

TV 2 sikrer sig rettighederne til Europa League

UEFA Europa League og den nye turnering UEFA Europa Conference League kan fra sommeren 2021 følges på TV 2s kanaler og på TV 2 PLAY.

De europæiske klubturneringer i fodbold UEFA Europa League og den kommende turnering UEFA Europa Conference League kan fra sommeren 2021 og tre år frem følges på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X og via sportspakken på TV 2 PLAY.

TV 2s nye store rettighedskøb inden for international fodbold kommer kort tid efter, at mediekoncernen offentliggjorde købet af flere rettigheder til spansk fodbold i LaLiga i årene 2021-2024. En aftale, som efterfølgende er yderligere forlænget til og med sommeren 2026.

- Indkøbet af UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League understreger TV 2s høje ambitionsniveau på sportsområdet, hvor vi vil levere markant dansk og international sport på tv og streaming. Jeg er begejstret over udsigten til endnu mere topsport på TV 2s kanaler og tjenester, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

Danske hold med gode resultater

UEFA Europa League og den nye UEFA Europa Conference League er de store europæiske klubturneringer efter Champions League, og det er i UEFA Europa League, at de danske hold har mulighed for at gøre sig gældende. I øjeblikket er FC København i ottendedelsfinalen i turneringen, som p.t. holder pause på grund af corona-pandemien.

- Danske klubber har gjort en god figur i UEFA Europa League i flere sæsoner, og jeg er overordentligt glad for, at danske tv-seere og streamingbrugere fremover kan følge de danske hold i både UEFA Europa League og i UEFA Europa Conference League. Jeg har store forventninger til den nye rettighed, som markant udbygger TV 2s engagement på fodboldområdet, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Foruden de bedste danske klubber kan man i UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League møde nogle af Europas kendte storklubber, som ikke deltager i Champions League.

I dette års UEFA Europa League-turnering var blandt andre disse klubber med i gruppespillet (og de fleste af dem er stadig med): Engelske Manchester United og Arsenal, spanske Sevilla og Getafe, italienske Roma, Inter og Lazio, tyske Bayer Leverkusen og Mönchengladbach, skotske Celtic og Rangers samt hollandske Ajax og PSV Eindhoven.

Især på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY

Kampene i UEFA Europa League og UEFA Conference League spilles torsdage klokken 18.45 og 21.00, og her vil der være fodbold på både TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. I nogle tilfælde kan der også vises kampe på TV 2s hovedkanal.

- Når danske hold står over for afgørende og interessante opgør i de europæiske turneringer, vil vi – ud fra en konkret vurdering i hvert tilfælde – kunne sende på hovedkanalen. Og det skal da være en stor fornøjelse for os at præsentere et dansk hold på TV 2 i en afgørende kamp mod et af Europas storhold, siger Frederik Lauesen.

Både UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League, der premierer i sommeren 2021, får deltagelse af 32 hold i de kommende sæsoner, som TV 2 har erhvervet rettighederne til.