Superligaen har ligget stille i næsten to måneder, men nu er der måske lys for enden af spillertunnellen.
I hvert fald hvis man skal tro Danmarks statsminister, som onsdag aften talte positivt om en genåbning af landets bedste fodboldrække.
- Vi har behov for, at Superligaen kommer i gang igen. Det bliver ikke med tilskuere og en kold fadøl, som os, der godt kan lide at gå på stadion, kender det.
- Det er eksempel på en aktivitet, som er lidt mindre, men har en stor og vigtig betydning for rigtig mange af os.
Sådan lød det fra Mette Frederiksen, inden hun strøg ind til forhandlinger om genåbningen af Danmark.
'Kritisk' at få Superligaen i gang inden juni
Meldingen er sød musik i Divisionsforeningens ører, efter at de den seneste tid har gjort alt for at gøre klar til en genopstart af ligaen.
De håber at kunne åbne for holdtræning senest 11. maj, mens planen er at tage hul på Superliga-kampprogrammet senest 29. maj og færdigspille resten af sæsonen.
Faktisk er det altafgørende, at sæsonen kommer i gang i maj. Det har direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, flere gange meldt ud. Denne pointe gentog han onsdag eftermiddag.
- Alle klubber er klar til at spille, når vi får lov til at spille. Men det er kritisk, at vi kommer gang senest 29. maj, slog han fast over for Ritzau.
55 sider med protokoller
Får Superligaen grønt lys, bliver ligaen afviklet under noget anderledes omstændigheder.
Lørdag sendte Divisionsforeningen et 55 siders langt dokument med protokoller ud til klubberne med henblik på en genopstart af ligaen.
Få overblikket over de vigtigste nedenfor:
Sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger
De skal indtænkes i alt. Det gælder for at vaske hænder, hoste og nyse i ærmet, undgå at røre sit ansigt, begrænse fysisk kontakt (afstand på én meter), gøre hyppigt rent og lufte ud, holde afstand til ældre/kronisk syge.
Faciliteter og øvrigt personale
Anlæg og faciliteter bør rengøres og desinficeres grundigt, inden øvrigt personale ankommer. Opholder man sig på et klubanlæg, bør man vaske hænder eller bruge håndsprit.
Alle ansatte og øvrigt personale
Alle bør have adgang til håndsprit eller sæbe til at vaske hænder i forbindelse med kampe. Gælder indendørs faciliteter og på stadion.
Morgenmad, frokost og aftensmad
Måltider bør ikke serveres som buffet i restaurant, men leveres i individuelle bokse til ansatte. Trænere, spillere og andre ansatte på banen bør få individuelle måltider i bokse.
Toiletter
De bør være tilgængelige, men brugen af dem bør minimeres, og det anbefales at fordele benyttelsen af toiletter på forskellige arbejdsfunktioner. Toiletter bør rengøres før, under og efter kampe, og der bør være håndsprit og sæbe.
Taktikmøder
Det anbefales, at taktikmøder og lignende foregår via telefon- eller videoopkald, eller at de som minimum gennemføres udendørs.
Transport til og fra kampe
Alle ansatte - herunder spillere, trænere og stab - opfordres til at transportere sig alene og direkte til og fra stadion og helst i egen bil. Er det ikke muligt, bør busser kun være halvfyldt med 20 personer i busser med plads til eksempelvis 40 personer.
Ankomst til stadion
Ansatte bør ankomme forskudt, og der bør holdes to meters afstand uden for banen for at sikre mindst mulig kontakt. Fejring af mål. Der er ingen begrænsninger på banen under kampe, men det anbefales, at man overvejer brugen af fejringer så meget som muligt.
Reservespillere på bænken
Udskiftede spillere, reservespillere, trænere og spillere i opvarmningsområde med mere bør holde to meters afstand.
Drikkeflasker
Alle bør anvende egen drikkeflaske.
Overdækkede områder i pausen
Der bør være to adskilte og overdækkede områder udendørs, så der er et til hvert hold. Det kan være tribunen i hver ende eller to store telte i hver ende, som holdene kan benytte i pausen. Kan de udendørs tiltag ikke bruges, kan der stilles to separate rum til rådighed, som er desinficerede. Der skal holdes to meters afstand også i pauserne.
Bolddrenge bruger fødderne
Alle bolddrenge bør bære handsker, og boldene bør være på jorden, når de ikke bruges i kampene. Bolddrenge bør helst bruge fødderne til at aflevere bolde til spillerne.
Bolde skal tørres af
Alle bolde bør tørres med et nyt håndklæde og sprittes af, før bolden igen anvendes til kamp. Klubberne skal sikre, at alle bolddrenge har rigeligt med bolde, håndklæder og håndsprit, så der kan holdes flow i spillet, og det ikke forsinkes.
Stadion før kampstart
Et stadion bør være lukket helt ned tre timer før kampstart. Det gælder ikke for tv-hold. Fans skal dog have muligheden for at placere flag eller bannere på stadion før nedlukningen. Hjemmeholdet skal lave en skriftlig og komplet adgangsliste over folk, der har adgang efter nedlukningen.
Medier på stadion
Journalister og mediefolk inddeles i to kategorier. Tv-mediefolk og folk, der arbejder med elektronisk dækning af kampene, er i kategorien "kampkritiske medier". Andre fotografer, journalister, fan- og klubmedier og lokal-, tv- og radio er i kategorien "ikke-kampkritiske medier". Umiddelbart er begge kategorier tilladt med restriktioner på antallet. Der er mulighed for at kampe kan spilles uden adgang til "ikke-kampkritiske medier".
Samlinger af personer
Hjemmeholdet skal have en plan for at håndtere forsamlinger af fans eller andre personer, der eksempelvis uden for et stadion bryder et forbud mod at samles mere end ti personer. Planen skal som minimum dække stadionmatriklen.