Fodbold

København afholder både EM og Tour de France til sommer næste år

DBU og Københavns Kommune har fundet frem til en løsning, så København er klar til at afvikle EM-kampene i Parken til sommer næste år.

Danmark går en stor sportssommer i møde næste år.

Her slår både EM i fodbold samt cykelsportens største etapeløb, Tour de France, et smut forbi det danske land.

- Jeg er utrolig stolt og glad for, at vi nu kan annoncere, at vi har sikret, at de fire EM-kampe kan spilles i København til næste sommer, og at Tour de France lige bagefter kan tage sine historiske første etaper på Københavns veje, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen, på et pressemøde.

Efter at coronavirussen havde udskudt EM et år, var der tvivl om, hvorvidt København var i stand til at afholde både Touren og EM. Men det er der altså kommet en løsning på nu.

DBU-formand takker Parken og Københavns Kommune

DBU vurderede ellers i slutningen af april, at chancen for et EM-gruppespil i Danmark var fifty-fifty. Det fortalte formand Jesper Møller TV 2 SPORT. Torsdag aften var meldingen mere positiv.

- EM er en af de største sportsbegivenheder i verden og det er en historisk begivenhed, at vi kan få fire kampe til København og fodboldfest i hele landet.

- Det bliver en kæmpe begivenhed, både for Herrelandsholdet, de danske fans og alle, der elsker fodbold. Tak til Parken, Københavns Kommune, UEFA og Tour de France for at finde konstruktive løsninger på en svær udfordring med at få plads til både EM-fest og Tour de France inden for få uger. Vi glæder os til en kæmpe sports-sommer i 2021, siger Jesper Møller.

ASO har haft sit på det rene med en uopsigelig kontrakt med Københavns Kommune, mens kommunen og DBU har kunnet droppe EM-værtskabet uden økonomiske smæk fra UEFA, fordi slutrunden blev rykket.

Det blev ikke nødvendigt. Danmark får i stedet en stor sportssommer i 2021 med to af verdens største begivenheder på dansk grund.

Tour de France begynder i København den 2. juli til næste år, mens første EM-kamp i Parken bliver kampen mellem Danmark og Finland den 13. juni.