Fodbold

AGF genstarter sæsonen med verdens første virtuelle tribuner

Fansenes reaktioner fra sofaen bliver vist på storskærm, når AGF møder Randers FC i den første Superliga-kamp efter genåbningen.

Verdens første virtuelle tribuner.

Sådan forklarer AGF det, der kommer til at møde spillerne på hjemmebanen i Aarhus, når Superligaen fløjtes i gang.

Via videoplatformen Zoom har klubben lavet 22 forskellige afsnit på det virtuelle stadion, som fans kan indløse en gratis billet til. Når kampen sættes i gang, bliver fansene sat sammen med dem på samme tribuneafsnit.

'Fælles Fodbold' kalder AGF det nye initiativ.

- Vi prøver at skabe et rum, hvor du gerne skal kunne få den oplevelse af at være på stadion hjemme i sofaen. Samtidig med du ser kampen, fortæller AGF-direktør, Jakob Nielsen, til TV 2.

Spillerne vil undervejs i kampen kunne se alle fansenes reaktioner - uanset tilhørsforhold - på eksempelvis mål, tacklinger og kort. Reaktionerne vil blive vist på flere storskærme, som bliver sat op på langsiderne.

- Det er for at give spillerne en oplevelse af, at der sidder nogen og følger med i den her kamp, forklarer Jakob Nielsen.

Fansene er afgørende

Tiltaget er blevet skabt, fordi AGF gerne vil give noget igen til de danske fans. De har ikke mulighed for at komme på stadion på grund af retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne om smitte af coronavirussen.

- Vi eksisterer kun, hvis der er tilskuere til vores kampe. Det er afgørende for vores fodbold. Så uanset hvem du tilhører, så har vi skabt et digitalt rum, hvor folk kan være sammen omkring fodbold, siger AGF-direktøren.

Torsdag blev det enstemmigt vedtaget blandt Folketingets partier, at al professionel sport uden tilskuere kan åbne straks. Herunder Superligaen.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår første kamp bliver spillet. Men det bliver mellem de to rivaliserende klubber AGF og Randers FC.