Fodbold

Dette bliver forbudt, når Bundesligaen begynder igen

Den tyske spillerforenings protokoller for afvikling af kampe i Bundesligaen er blevet offentliggjort.

Når bolden atter ruller i Bundesligaen bliver det med masker, fodjubel og uden holdfotos.

En noget anderledes oplevelse end spillerne er vant til.

For selvom, der er givet grønt lys til at fløjte kampene i gang, så er der stadig retninglinjer, der skal overholdes. Det tyske ligaforbund, DFL, har allerede været ude med en omfattende protokol. Nu er detaljerne omkring afviklingen af kampe kommet frem.

Heri fremgår det blandt andet, at der ikke vil være nogen fans at juble til, når der bliver scoret. Og heller ingen stemning på stadion.

Det er nemlig ikke tilladt for klubberne at skabe en kunstig stadionatmosfære, viser det interne dokument "Covid-19 Organizational Circular Special Game Operations", som tyske BILD har offentliggjort.

Protokollen kommer også omkring alt fra påbud om mundbind, fodjubel og udskiftninger.

- Jeg håber, at spillerne tænker på det hele og allerede træner Corona-målfejringer - selvfølgelig med afstand, siger direktøren i DFL Christian Seifert til BILD.

Udpluk af retninglinjer for Bundesligaen

 1. Ankomst til kamp

  Holdene skal ankomme på forskellige tidspunkter.

 2. Før kampen

  Spillerne skal undgå at være for længe i omklædningsrummet. Ifølge Den tyske ligaforening, DFL, skal det holdes til omkring en halv time. 

  Der vil ikke være nogen børn med til indløbet, ingen holdbilleder, maskotter og håndtryk.

 3. Scoring

  Ved scoringer skal jubel, high-fives og kram mellem spillerne undgås. DFL anbefaler i stedet fodjubel eller fejring med albuen. 

  Det er ikke tilladt at skabe en kunstig atmosfære gennem højtalerne - for eksempel jubel fra tilskuerne. Men der må gerne afspilles hymner og sange, når der bliver scoret.

  Papfigurer af fans på tribuerne, som i Gladbach eller tifoer er tilladt, hvis retningslinjerne for hygiene overholdes, når de laves.

 4. Udskiftninger

  Der bør foretages udskiftninger, uden spillerne klapper hinanden i hænderne. Det bør også undgås, at spillerne spytter.

 5. Mundbind

  Alle personer omkring udskiftningsområdet skal bære masker. Samtidig skal der være to til tre sæder mellem spillerne på bænken.

  En spiller, der varmer op, må undtagelsesvis fjerne sit mundbind. 

  Træneren kan fjerne mundbindet, hvis han skal råbe sine spillere op, men kun hvis han holder mindst halvanden meters afstand til alle andre mennesker. 

 6. Efter kampen

  Når dommeren fløjter kampen af, må spillerne ikke sige tak for kampen til dommere, medspillere eller modstandere ved at give hånden eller på anden måde have nær kontakt. Her kan en albuehilsen bruges. 

//BILD

Bundesligaen bliver, som den første af de store fodboldligaer sparket i gang den 16. maj med seks kampe samme dag. Så der er masser af livebold at se frem til - også med danske indspark.

Blandt andet skal Mathias 'Zanka' Jørgensen med Fortuna Düsseldorf møde Paderborg i et bundopgør. I den anden ende af tabellen møder RB Leipzig med Yussuf Poulsen og Freiburg hinanden.