Fodbold

Bundesliga-træners tandpastakøb blev dyrt – misser første kamp

Augsburgs træner, Heiko Herrlich, kommer ikke til at være med på sidelinjen til første Bundesliga-kamp, efter han har brudt karantænereglerne.

Heiko Herrlich må sidde et sted i Tyskland og rive sig i håret lige nu.

Augsburg-træneren misser nemlig første kamp af Bundesligaens genstart - på grund af en tube tandpasta.

Herrlich sagde på en pressekonference, at han torsdag forlod hotellet for at købe en tube tandpasta og noget hudcreme. Og det stemmer ikke overens med retningslinjerne for karantæne, som alle tyske hold lige nu skal følge.

- Det var en fejl af mig at forlade hotellet, sagde han efterfølgende ifølge tyske sport.de.

To negative testresultater kræves

Den fejl koster ham ikke bare en hvilken som helst kamp. Kampen på hjemmebane mod Wolfsburg på lørdag ville være Heiko Herrlichs første i spidsen for Augsburg. Den 48-årige træner blev ansat den 10. marts.

- Selvom jeg har fulgt alle hygiejneregler, både da jeg forlod hotellet og i det hele taget, så kan jeg ikke gøre det her om. I den her situation formåede jeg ikke at optræde som en rollemodel udadtil og for mit hold, siger Heiko Herrlich og fortsætter.

- Jeg vil derfor være konsekvent og stå ved min fejl. På grund af bruddet på reglerne vil jeg ikke styre træningen på fredag og vil ikke lede holdet på mod Wolfsburg på lørdag.

Heldigvis for Heiko Herrlich er det ikke sikkert, det betyder en lang karantæne. Klubben har udtalt, at spillere og trænere bliver testet regelmæssigt for coronavirus.

Efter to negative testresultater kan han komme tilbage og lede sig hold - og dermed forhåbentlig snart få sin forsinkede debut som træner for Augsburg.