Fodbold

Kryptisk Celta Vigo-træner bekræfter: Sisto træner ikke med os

Pione Sisto har været inde og ude af Celta Vigo-holdet i denne sæson. Jose Jordan / Scanpix Denmark

Danskeren er ikke at finde på træningsbanen i Celta Vigo, hvor det spanske hold forbereder på en genstart.

LaLiga-Celta Vigo forbereder sig til genstarten af den bedste spanske fodboldrække uden danske Pione Sisto.

Cheftræner Óscar Garcia fortæller, at den 25-årige dansker ikke træner med holdkammeraterne. Han kommer dog ikke ind på årsagen til Sistos fravær i den fælles træning.

- Han er en spiller, som jeg gerne vil have med til træning i lighed med de andre, men det kan ikke være sådan, siger Celta Vigo-træneren ifølge avisen La Voz de Galicia.

Avisen beskriver Pione Sisto som "ugens hovedperson", efter at han ikke har deltaget i træningen med sine 29 holdkammerater.

Forlod Spanien i bil til Danmark

Det spanske samfund blev i en længere periode under coronakrisen pålagt et udgangsforbud, som fik Pione Sisto til at forlade Spanien for at køre til Danmark.

Avisen vurderer, at Sistos fravær til træningen hænger sammen med turen til Danmark. En tur, hans træner tidligere har kritiseret offentligt.

- Pione tog beslutningen uden at fortælle det til nogen, med den risiko det indebærer for både ham og hans familie og os andre.

- Vi har andre udenlandske spillere, som stadig er her. Der er spillere, der er alene. Jeg er her også helt alene. Jeg sætter et professionelt eksempel, og det var forkert af dem at tage afsted, sagde Óscar Garcia tilbage i midten af april.

Pione Sisto jonglerer i haven.

Jonglerede i haven

La Liga-bundholdet genoptog træningen i mandags, og her bemærkede spanske medier, at Sisto ikke var at finde på græstæppet.

I stedet stod danskeren hjemme i sin have og jonglerede. Det viste en såkaldt story på hans egen Instagram.

Det var oprindeligt meningen, at Sisto skulle have været en del af træningen, men klubben gav ikke nogen deltajer om, hvorfor han ikke var til stede.

Celta Vigo er placeret lige over nedrykningsstregen i Primera Division, hvor der resterer 11 spillerunder. Ligaen planlægger en genstart i juni efter en længere coronapause.