Fodbold

Nürnberg-dansker er spændt på, om spillerne kan overholde adskilt jubel

Spillerne i Tyskland har fået udleveret en lang liste med regler, som skal overholdes.

Det dufter for alvor af fodbold igen.

Lørdag genoptages de to bedste rækker i Tyskland efter en pause på mere end to måneder. Men det er ikke uden restriktioner.

Spillerne må eksempelvis ikke juble sammen, når de scorer, som de ellers er vant til. Asger Sørensen, der til daglig spiller i 2. Bundesliga for FC Nürnberg, er spændt på, om han og holdkammeraterne kan overholde det, hvis de scorer sejrsmålet i de døende minutter.

- Jeg ved ikke, om vi kan holde os helt til det, hvis vi scorer et mål i det 92. minut til 2-1. Så ved jeg ikke, om vi kan lade være med at juble sammen. Jeg er lidt spændt på, hvordan det bliver, siger den 23-årige forsvarsspiller til TV 2 SPORT.

Et mål kan nemlig betyde meget for Nürnberg, der i skrivende stund kun har fem point ned til nedrykningsstregen.

- Jeg ved ikke, om man kun jubler med albuer og fødder, eller om man omfavner hinanden. Det er så vigtige kampe for alle, så det bliver super specielt.

Omklædt med støvler i hånden

Udover at spillerne ikke må juble, er der heller ikke publikum på stadion, når tysk fodbold begynder igen. Og så skal spillerne klare dele af forberedelserne hjemmefra.

- Vi skal komme i private biler og møde omklædt, som man gjorde, da man spillede U11, U13 og lignende, hvor man kom med benskinner på og fodboldstøvler i hånden. Det bliver selvfølgelig meget specielt.

På trods af de mange regler glæder silkeborgenseren, der fik sin fodboldopdragelse hos FC Midtjylland, sig til at komme i kamp efter en ufrivillig pause.

- Det bliver super dejligt at komme i gang med at spille kampe igen. Nu har vi trænet i seks-syv uger uden at have et rigtigt formål med træningen. Nu ved vi, at det går løs, og det ser vi frem til, siger han.

Asger Sørensen og FC Nürnberg møder søndag FC St. Pauli på udebane i den første kamp.