Fodbold

Står skarpt til Superliga-start - dommer har tabt sig syv kilo

De danske dommere er i topform efter corona-pausen. Flere har udnyttet muligheden for at træne mere end normalt.

Om to uger fløjtes Superligaen i gang igen, og det kræver, at landets bedste dommere kan præstere på et højt fysisk niveau.

Derfor skal de bestå to fysiske tests.

- Jeg forventer at komme igennem og bestå. Det er altid et mål i sig selv. Det med testen var måske noget, man frygtede i gamle dage, men nu har vi den kultur, hvor vi træner meget ved siden af, så vi er egentlig meget fortrøstningsfulde og skal nok komme igennem, sagde Mads-Kristoffer Kristoffersen op til testen, da TV MIDTVEST fulgte med på sidelinjen.

Har tabt sig syv kilo

Her kunne en af hans dommerkollegaer også løfte sløret for, at han havde trænet ekstra meget under corona-pausen.

- Hvis der har været noget fedt ved corona, så er det, at man har haft tid til at træne. Jeg har tabt mig syv kilo under corona, og det er fordi, jeg har haft tid til træning, sagde dommeren Jakob Kehlet.

Han dømte seneste den 1. marts, da FCK vandt 3-2 i Parken over AaB.

Plads til grin og pjat

Mens Superliga-bolden har ligget stille, har dommerne haft tid til at fokusere mere på den fysiske træning, og det kunne ses til dommertesten.

- Vi er der, hvor vi skal være. Vi havde også masser overskud til at grine og pjatte, som vi plejer. Så vi er i hvert fald klar, når det går løs om fjorten dage. Vi har savnet det, sagde Mads-Kristoffer Kristoffersen efter testen.

Med kampformen klar glæder dommerne sig til at fløjte Superligaen i gang den 28. maj, selvom flere ting er anderledes end normalt.

- Det er sindssygt ærgerligt, at der ikke er tilskuere, det er jeg rigtig træt af. Men bare at komme i gang igen og snuse til græsset og noget turneringsfodbold – det må jeg virkelig sige, at jeg har savnet, tilføjede Jakob Kehlet.

Første kamp spilles torsdag den 28. maj mellem AGF og Randers.