Fodbold

Tysk klub kritiseres for tæt kontakt mellem spillere - ikke imod reglerne

Hertha-spillerne var flere gange helt tæt på hinanden. Ritzau Scanpix

Det var ikke alle spillere i den tyske liga, der havde fået læst DFL's anbefalinger inden den længe ventede genstart.

Hertha Berlin fik en fornem start på genoptagelsen af Bundesligaen, da de slog Hoffenheim med 3-0 på udebane.

Men efter kampen var det noget helt andet, der fyldte. Flere gange i løbet af kampen var Berlin-spillerne nemlig i helt tæt på kontakt med hinanden - blandt andet i forbindelse med målfejringer.

Det har fået flere til at være kritiske, fordi de mener, at de bryder det corona-reglement, der var lavet til genstarten af Bundesligaen.

- Det kan ikke ske uden konsekvenser. De er jo åbenlyst i fysisk kontakt, lyder den kontante melding fra den tyske kommentator Marcel Reif til det tyske medie Bild.

- Det er ikke et godt signal. De bør være bevidste om deres position som forbilleder. Det er de ikke her, forsætter han.

Hertha Berlins cheftræner, Bruno Labbadia, var efter kampen ude at forsvare fejringerne.

- Vi er blevet testet så mange gange, at jeg tror, at man kan tillade det. Det ville være en skam, hvis ikke man fejrede det, siger han ifølge Kicker.

Ikke imod reglementet

Og faktisk er der slet ikke tale om et brud på reglerne, selvom flere har antydet det efter billederne begyndte at florere på diverse medier.

Meldingen fra det tyske ligaforbund lyder nemlig: 'hvad angår målscoring, er der kun lavet anbefalinger'. Dermed er der ikke tale om deciderede regler, og Hertha-spillerne risikerer ikke umiddelbart at blive straffet.

Lørdagens runde i Bundesligaen bød blandt andet på spøjse målfejringer. Her fejrer Freiburg målet til 1-0 imod RB Leipzig.

Udover episoden holdt spillerne sig til anbefalingerne på diverse tyske stadions, hvor der blandt andet blev fejret scoringerne med albue-hilsner.

Dortmunds spillere lavede sågar en hilsen til den ene endetribune, selvom den faktisk var tom.

Søndag fortsætter Bundesligaens 26. spillerunde.