Fodbold

Braithwaite og Messi kan igen træne sammen fra mandag

Mandag får spillerne i spanske klubber lov til at træne sammen i grupper op til ti personer.

Fra mandag kan Martin Braithwaite, Lionel Messi og deres kolleger i spansk fodbold vende tilbage til en nogenlunde normal træningshverdag.

Spaniens regering har givet tilladelse til, at klubberne genoptager holdtræningen - foreløbig i grupper på op til ti personer. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Spillerne har trænet for sig selv, siden den spanske liga blev suspenderet som konsekvens af coronapandemien for to måneder siden.

Vil gennemføre LaLiga i juni og juli

La Liga arbejder på en plan for genstarten af de bedste fodboldrækker. Tidligere på ugen sagde ligapræsident Javier Tebas, at man sigter på 12. juni som en mulig startdato.

Herefter håber man at kunne gennemføre alle de resterende 11 spillerrunder på halvanden måned, så man kan afslutte sæsonen 31. juli.

Første skridt på vejen kom tidligere på måneden, da klubberne fik lov at åbne træningsanlæggene for individuel træning med spillerne.

Grønt lys til træning i grupper

Nu udvider man altså tilladelsen, så spillerne har grønt lys til at træne sammen i grupper.

Tilladelsen gælder også klubberne fra Barcelona og Madrid, som er de to hårdest ramte områder i landet.

Med meldingen fra Spanien er der taget endnu et skridt i den forsigtige genstart af europæisk fodbold.

Lørdag åbnede den tyske Bundesliga som den første europæiske topliga efter coronapausen.

Og samme dag meddelte den italienske premierminister, Giuseppe Conte, at klubberne i Italien fra mandag må vende tilbage til fuld holdtræning.