Fodbold

Newcastle-boss kræver seks træningsuger før fodboldstart

Spillerne kan tidligst være klar til at spille i Premier League i slutningen af juni, fastslår Steve Bruce.

Den engelske Premier League sigter efter en genstart 12. juni, men en af ligaens mest erfarne managere advarer nu mod at sende spillerne på banen for tidligt.

Newcastle-manager Steve Bruce mener, at spillerne skal have mindst seks uger til at træne sig i form efter den lange pause, som coronakrisen har forårsaget.

Dermed vil ligaen tidligst kunne komme i gang i de sidste dage af juni.

- Man må huske på, at de (spillerne, red.) har haft fri i otte uger, og det er formentlig den længste pause, nogle af spillerne har haft i deres karriere, siger Bruce til Sunday Telegraph.

Han peger på, at spillerne typisk har seks uger til at træne sig op efter sommerpausen, inden kampene går i gang.

- Hvis vi var i gang med opstartstræningen før en sæson, ville vi have seks uger og formentlig seks testkampe til at få spillerne klar til den første ligakamp.

- Vi har brug for nok forberedelsestid for at få spillerne i form, ellers falder de sammen som en pakke spillekort. De fleste managere har samme bekymring. Jeg kan ikke se, hvordan vi kan spille kampe før slutningen af juni, siger Steve Bruce.

Ingen officiel tilladelse endnu

Også Watford-manager Nigel Pearson har udtrykt bekymring over planen om at starte den engelske liga om en måned.

Der er endnu ikke givet officiel tilladelse til at genoptage den professionelle fodboldsæson i England.

Klubberne diskuterer også fortsat, hvor og hvordan kampene i givet fald skal afvikles.

Der har været på tale at afvikle den resterende del af sæsonen på neutrale baner. Men en rækker klubber har udtrykt stærk modstand mod den plan.

Premier League har ligget stille siden begyndelsen af marts. De fleste klubber mangler at spille ni kampe i denne sæson.rit