Fodbold

Chelsea-stjerne er imod Premier League-genstart - Rooney bakker ham op

Selvom de to er konkurrenter på banen, er Willian (tv.) og Rooney enige om, at Premier League ikke kan startes op endnu. Ritzau Scanpix

Willian fortæller, at han ikke er tryg ved at skulle spille fodbold på nuværende tidspunkt. Og han er ikke alene.

Lørdag startede den tyske Bundesliga efter mere end to månederes pause som følge af coronavirusset.

Både den spanske og italienske liga sigter mod en genstart i midten af juni, og nu kan Premier League måske være på vej mod det samme.

Regeringen åbner døren for at professionel fodbold kan vende tilbage i juni

Oliver Dowden, britisk kulturminister

Den brasilianske Chelsea-profil Willian mener dog, at snakken om at starte ligaen op på nuværende tidspunkt er forkert, og det er han angiveligt ikke ene om.

- Som jeg oplever det, er hovedparten af spillerne utrygge ved idéen om at genoptage ligaen nu, siger han til London-avisen Evening standard og fortsætter:

- Vi vil virkelig gerne tilbage. Vi savner meget at spille og gøre, hvad vi elsker. Men det er nødt til at være sikkert for os. Det er sådan vi ser på det. Vores helbred er nødt til at komme i første række.

Rooney bakker op

Og det er ikke kun nuværende Premier League-spillere, der er imod idéen. Også den tidligere Manchester United-angriber Wayne Rooney maner til besindighed, når snakken falder om at få gang i Premier League.

- Jeg er desperat efter at starte igen, men det føles som om, at engelsk fodbold bliver presset til at vende tilbage for tidligt. Myndighederne siger, at folk kan starte med at arbejde igen, men kun med afstand. Det går ikke i fodbold, skriver han i sin klumme hos The Sunday Times.

Wayne Rooney mener, at det er forkert at snakke om en genoptagelse af Premier League nu.

Rooney spiller i øjeblikket for Derby, der spiller i den næstbedste engelske række, og han er derfor også ramt af pausen.

Han tilføjer, at ingen i Derby er blevet kontaktet af det engelske fodboldforbund, FA, for at høre, hvad klubben synes om en genstart af engelsk topfodbold.

Planer om genstart i juni

Til gengæld har forbundet været i kontakt med den britiske kulturminister, Oliver Dowden. Torsdag holdt de møde med blandt andre ligaforeningen.

- Regeringen åbner døren for at professionel fodbold kan vende tilbage i juni. Det bør inkludere nemmere adgang for fans til at se live-dækning af kampene, og sikre at økonomien i forbindelse med genstarten hjælper den større fodboldfamilie, siger Dowden ifølge Sky Sports.

Han tilføjede dog også, at spillernes, trænernes og personalets helbred og sundhed kommer i første række.

Kun nogle få Premier League-spillere er i skrivende stund begyndt at træne individuelt.