Fodbold

Hjulmand har indledt arbejdet som landstræner – her er hans første opgaver, vurderer Toft

Selvom Kasper Hjulmand officielt ikke er landstræner endnu, har han fået lov til at begynde arbejdet med at kontakte landsholdsspillerne.

Landsholdsfodbolden ruller endnu ikke.

Men i kulissen er landstrænerskiftet og forberedelsen frem mod de næste landskampe begyndt. For selvom Åge Hareide på papiret er landstræner frem til 30. juni, har Kasper Hjulmand fået lov til at tyvstarte på sin fireårige kontrakt.

- Vi har aftalt med Åge, at Kasper Hjulmand har fået lov til at tale med landsholdsspillerne, så det arbejde er han i gang med for tiden, siger DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, til Ekstra Bladet.

Det er en meget vigtig opgave, han går i gang med forud for overtagelsen af landsholdet, der skal sikre, at han kommer godt fra start. For både under Åge Hareide og Morten Olsen har relationen landstræner og spillere imellem været god.

- Hjulmand skal i gang med at skabe den relation, som en landstræner har til sine spillere, der er så hamrende nødvendig - og omvendt spillerne til træneren, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Og øverst på Hjulmands opkaldsliste kunne der meget vel stå Simon Kjær, fordi han er den nuværende anfører. Og derefter Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, vurderer Toft.

- Han har jo fulgt spillerne, men han kender dem jo ikke på den måde som landstræner. Og derfor er det vigtigt, at han kommer ud og får skabt en relation. En klubtræner har jo den daglige kontakt til spillerne og kan derigennem være tæt på dem, lære dem at kende og følge med i, om de har det godt i hverdagen. Men det kan en landstræner ikke.

Danskerne har større chance for at få mere underholdning i fodbolden

Flemming Toft om Hjulmands fodboldfilosofi

Mere underholdende fodbold

Udover at danne relation til spillerne skal Hjulmand også snakke med dem om både det taktiske, og hvordan det kommer til at forløbe frem til EM, der er blevet flyttet til sommeren 2021.

Og netop det taktiske kommer til at blive anderledes med Hjulmand i spidsen. For ligesom mennesker er forskellige, så har trænere også forskellige fodboldfilosofier.

- Han er sindssyg dygtig som træner og er utroligt vidende. Han er kreativ med sin måde at håndtere fodbold på. Han kan mange ting inden for fodbold, vurderer Flemming Toft.

- Vi får én, der kigger fodbold på en anden måde end Hareide. Og det betyder, danskerne har større chance for at få mere underholdning i fodbolden, men det er jo ikke sikkert, det giver resultater. Der er ikke noget lighedstegn. Havde det bare været sådan, så havde det været nemt og festligt.

Hvis alt går efter planen kommer de rød-hvide fans til at se, om den nye spillestil kaster resultater af sig, når Danmark med Hjulmand i spidsen møder Belgien og England til september i to Nations League-kampe.