Fodbold

Ferguson gjorde Nani og Giggs til syndebukke: - Han talte slet ikke til mig

Nani spillede under Sir Alex Ferguson i Manchester United fra 2007 til 2015. Sammen har de vundet det engelske mesterskab fire gange og Champions League én gang. Phil Noble / Scanpix Denmark

Det var især det engelske sprog og én bestemt episode, der udfordrede portugiserens forhold til Manchester United-manageren.

På Craven Cottage 22. august 2010 var alles blik rettet mod Manchester Uniteds indskiftede portugiser, Nani.

Ryan Giggs var som altid klar til at sparke det straffespark, holdet fik tildelt, men denne gang påtog portugiseren sig ansvaret for at bringe United foran 3-1 mod hjemmeholdet Fulham.

- Jeg spillede utrolig godt og med masser af selvtillid. Vi blev tildelt et straffe, og det var normalt Giggs, der stod for det, men jeg følte mig selvsikker, og Giggs sagde ikke noget til det, siger den tidligere Manchester United-spiller, Nani, til den officielle Manchester United-Podcast.

Desværre brændte den portugisiske spiller, og med kun få minutter igen udlignede Fulham og sikrede sig et point.

I omklædningsrummet efter kampen

Nani ankom til Old Trafford i 2007 fra Sporting CP, og længe efter hans ankomst til England kæmpede han med at forstå sproget.

Men trods sprogbarrieren, forstod kantspilleren godt, hvor vred Ferguson var på ham, efter han missede straffesparket mod Fulham. Han har endda indrømmet, at han i starten var bange for sin chef - især efter Fulham-episoden.

- Jeg tog straffesparket, men jeg brændte det. Og i omklædningsrummet efterfølgende 'dræbte' Ferguson mig. Han sagde: ’Nani, hvem tror du, du er? Hvem gav dig tilladelse til at tage straffe? Ryan?’

- Og så 'dræbte' han Ryan Giggs. Han sagde: ’Ryan, hvorfor lod du ham tage straffe?’ Ryan sagde: ’Han greb bolden, og jeg lod ham.’ Hold nu op, det var en utrolig dag, siger Nani i podcasten.

Jeg kørte ham hjem, og han talte slet ikke til mig. Jeg følte mig meget utilpas ved situationen

Nani

En akavet køretur

Og dagen var ikke slut endnu for portugiseren. For at gøre ondt værre var Nani nødt til at dele køreturen hjem efter kampen med den irriterede Ferguson.

- Jeg kørte ham hjem, og han talte slet ikke til mig. Jeg følte mig meget utilpas ved situationen.

Nani har dog senere forklaret, at efterhånden som hans engelsk blev bedre, blev hans forhold til manageren det også.

Forholdet blev endda så godt, at Nani betragtede Sir Alex Ferguson som en faderfigur.

- I begyndelsen var jeg meget bange for ham. Ligesom med en far, når du laver en fejl eller gør noget forkert. Jeg kunne se ham tale med andre spillere, og jeg ville gerne involvere mig, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige, siger Nani og tilføjer:

- Så jeg var bange for ham, indtil jeg lærte at forstå sproget bedre og var i stand til at udtrykke mig. Fra da af lærte jeg mere om Sir Alex Ferguson.