Fodbold

Fire AaB-spillere bliver en ekstra måned i klubben

Jores Okore er blandt de fire spillere, der får en ekstra måned i AaB, efter de takkede ja til aftalen om forlængelse af kontrakten.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I AaB glæder de sig over, at de kan færdiggøre sæsonen med den eksisterende trup, efter aftalen blev accepteret.

Profilerne Jores Okore og Patrick Kristensen samt de unge offensivspillere Søren Tengstedt og Aramis Kouzine stod alle til at skulle forlade AaB 30. juni.

På grund af coronakrisens udskydelse af de sidste Superliga-runder bliver turneringen først færdigspillet i juli og altså efter kontraktudløbet.

Men efter Spillerforeningen og Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening i sidste uge nåede til enighed om en aftale om forlængelse af kontrakterne med en måned, kan spillerne nu færdigspille sæsonen i deres nuværende klub, hvis de takkede ja til aftalen.

Og det gjorde de fire spillere i AaB.

- Vi havde et håb og en formodning om, at der var en aftale på vej mellem parterne, siger AaB’s sportsdirektør, Inge André Olsen, til klubbens hjemmeside.

- Herefter har det heldigvis været en formalitet at få de fire forlængelser på plads, så vi kan gøre sæsonen færdig med den eksisterende trup.

Sportsdirektøren fastslår samtidig, at de endnu ikke ved, hvad der skal ske med de fire spillere efter 31. juli.

AaB’s første kamp efter genopstarten er på udebane mod Esbjerg den 31. maj.

Flere klubber håber på forlængelser

Hos Lyngby Boldklub har de også forlænget en måned med de otte spillere, der stod til at forlade klubben 30. juni.

- Det tog meget kort tid at blive enige med alle, og det er for os et rigtig godt signal, siger Lyngbys sportschef, Birger Jørgensen, til klubbens hjemmeside.

I AC Horsens har de endnu ikke fået aftalerne på plads, men cheftræner Bo Henriksen håber, at det blot er et spørgsmål om tid.

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at de alle siger ja til at blive, siger manager Bo Henriksen til Horsens Folkeblad.

En af de spillere, der står til at forlade Horsens til sommer, er midtbaneprofilen Ayo Simon Okusun, der er lejet i FC Midtjylland.

- Jeg vil gøre mit arbejde færdigt i AC Horsens, så jeg forventer, at min aftale bliver forlænget med en måned. Det er mit udgangspunkt, siger han til Horsens Folkeblad.

Horsens genstarter sæsonen ude mod netop FC Midtjylland den 1. juni.