Fodbold

Hvidovre afblæser tiltag - frygter for sikkerheden

Peter Lassen må finde på andre idéer, da biler på stadionets løbebane udgør for stor en fare.  Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Hvidovre-fans havde udsigt til at se deres hold fra deres bil på stadion. Men af sikkerhedsmæssige grunde er tiltaget nu blevet afblæst.

Under coronakrisen har fodboldklubber landet over været nødsaget til at tænke kreativt. Det har resulteret i storskærmsarrangementer, papfigurer på stadion og virtuelle tribuneafsnit.

I førstedivisionsklubben Hvidovre IF fik de også en god idé - at tilbyde folk at se holdets hjemmekampe fra deres biler på stadionets løbebane.

Hvis der er 50 biler rundt på stadion, og der er en, der lige pludselig drikker sig i hegnet og vælger at køre ind på banen, så kan vi ikke gøre noget ved det jo

Peter Lassen, sportschef i Hvidovre IF

Men mens billetsalget var i fuld gang, er tiltaget aflyst på grund af sikkerhedsmæssige årsager. Det oplyser Hvidovres sportschef, Peter Lassen, til TV 2 SPORT.

- Hvis folk vil løbe ind på banen eller køre bilen ind på banen, så kunne de jo gøre det, siger sportschefen.

Peter Lassen fortæller, at beslutningen er truffet af nogen, "der vil os det bedste", men vil ikke komme det nærmere.

Bilerne skulle have været parkeret på den blå løbebane, som Peter Lassen ser ud over fra tribunen.

Selvom han selv synes, det var en god idé, er han til dels enig i beslutningen.

- Som kampansvarlig skal jeg jo stå for sikkerheden. Og hvis jeg ikke kan garantere det 100 procent, jamen så kan jeg godt se, de har en sag i, hvad de siger. Hvis der er 50 biler rundt på stadion, og der er en, der lige pludselig drikker sig i hegnet og vælger at køre ind på banen, så kan vi ikke gøre noget ved det jo, siger Peter Lassen.

Laver storskærmsarrangement i stedet

Der var ellers lagt op til den måske bedst mulige fodboldoplevelse i den her tid.

For 1000 kroner kunne man fylde bilen og se en hjemmekamp fra stadionets løbebane. Og hvis sulten eller tørsten skulle melde sig, ville det have været muligt at bestille øl, pølser og sodavand leveret til døren.

Men afslaget har ikke slået Peter Lassen ud. I stedet for at se kampene fra bilen på stadion, ser det ud til, at Hvidovres fans må tage til takke med at parkere bilen foran en storskærm.

Det arbejder han nemlig lige nu på at få sat i stand. Han har allerede fået det godkendt af en samarbejdspartner, som stiller 132 parkeringspladser til rådighed.

Hvidovres første hjemmekamp bliver spillet den 6. juni, hvor de møder Nykøbing FC.