Fodbold

Anonym fransk verdensmester sælger VM-medalje på auktion

Den to år gamle guldmedalje fra turneringen i Rusland blev solgt for knap en halv million kroner.

Man skulle tro, at en VM-guldmedalje var noget, man ville gemme resten af livet.

Men en af de 23 franske verdensmestre fra 2018 er ikke længere indehaver af den guldmedalje, som han vandt med Frankrig efter finale-sejren på 4-2 over Kroatien.

Spilleren, der ønsker at være anonym, har nemlig solgt sin guldmedalje hos auktionshuset Juliens Auctions. Det skriver hollandske NOS.

Guldmedaljen var meget populær på auktionen og endte med at indbringe 71.875 amerikanske dollar, hvilket svarer til 491.772 kroner.

Medaljen var en del af det amerikanske auktionshus’ ”Sports Legends”-auktion, der løb af stablen natten til fredag, hvor mere end 300 specielle sportsrelaterede genstande kom under hammeren.

Denne VM-medalje fra 2018 er blevet solgt på en auktion.

VM-trofæ og Kobe Bryant-effekter

Den franske VM-guldmedalje var en af de bedst sælgende genstande, men det var en anden sportslegende, der indbragte flest penge.

Man kunne nemlig også købe flere Kobe Bryant-effekter på auktionen. Basketball-legenden omkom tidligere på året i en helikopterulykke, men på nattens auktion var han ganske populær.

Blandt de bortauktionerede effekter var en betonplade med Bryants håndaftryk og den trøje, han bar i en af sine sidste kamp for Los Angeles Lakers. I alt indbragte Kobe Bryant-effekterne knap 1,4 millioner kroner.

Også et VM-trofæ fra 2002 blev solgt hos det amerikanske auktionshus. Trofæet blev uddelt til alle spillere og ledere på det brasilianske landshold, der vandt turneringen i Korea og Japan.