Fodbold

Jubelbilleder gik verden rundt – nu har træner rådgivet sine spillere inden derby

Hertha Berlins spillere fik opmærksomhed i hele verden, da de jublede tæt sammen i Bundesliga-genstarten. Nu har træneren givet dem en formaning.

Glæden var stor hos spillerne i den tyske Bundesliga, da den bedste tyske række i sidste weekend blev genoptaget.

Og glæden var enorm hos spillerne fra Hertha Berlin, da de scorede tre gange mod Hoffenheim. Spillerne var så lykkelige efter de tre scoringer, at de jublede tæt sammen, krammede og hoppede op på ryggen af hinanden. Dette er i strid med det, som den tyske ligaforening, DFL, anbefaler, og derfor spredte billederne sig til adskillige medier - heriblandt TV 2 Norge, ESPN, Sporza og Sky Sports.

Fredag står Herta-spillerne nu over for et vaskeægte derby, da de møder Union Berlin. Inden kampen har Herthas træner, Bruno Labbadia, følt sig nødsaget til at præcisere noget over for spillerne.

- Det er ikke så let. Nu står vi over for et derby, og følelserne er meget, meget vigtige. Derfor har vi aftalt, at vi skal være lidt mere forsigtige, siger han ifølge tyske Kicker.

- Det, der generer mig lidt, er, at jeg som spiller aldrig var en, der tænkte på, hvordan jeg skulle fejre et mål. Jeg havde ikke lyst til at studere sådan noget. Det skulle være ren glæde, ren følelse, og så skal man bare lade det komme ud.

- Men vi kan ikke gøre det. Jeg overlader det lidt til spillerne, hvad de gør. Men de skal være lidt mere opmærksomme på hinanden og på afstanden. Det er, hvad vi har diskuteret på holdet, siger Labbadia.

Målet til 1-0 blev fejret i samlet flok.

Plads til forbedringer

I Bundesligaens sikkerhedskoncept bliver spillerne anbefalet at holde afstand til hinanden.

- Vi skal ikke juble sammen, klappe hinanden i hænderne eller kramme, lyder det i det cirkulære, der er blevet sendt rundt til klubberne inden genstarten.

DFL-direktør Christian Seifert mener, at der var et overdrevet fokus på, at alle retningslinjer blev fulgt, men han medgiver, at der kan strammes op omkring jubelscener.

- Det har givet os en følelse af, at medierne og offentligheden, herunder politikere, har fokuseret på klubbernes overholdelse af alle krav og foranstaltninger, siger Seifert ifølge Kicker.

- Vi ser plads til forbedring i primært jubelscenerne, som - trods forståelse for følelser - bør ske midlertidigt uden kram og ansigtskontakt.

Kampen mellem Hertha Berlin og Union Berlin sparkes i gang klokken 20.30 fredag.