Fodbold

LaLiga-veteran fik smuk hyldest efter karrierestop

Atheltic Bilbaos 39-årige angriberikon Aritz Aduriz fik en mindeværdig afsked på sin hjemmebane.

To dage efter annonceringen af sit karrierestop, blev Aritz Aduriz hyldet på spektakulær vis fredag.

På den hjemmebane, han har betrådt flest gange med sine fodboldstøvler, Athletic Bilbaos San Mamés, blev der afholdt afskedsceremoni for det 39-årige klubikon.

I dagens anledning havde hans holdkammerater trukket i Aduriz’ trøje med nummer 20 bag på ryggen. Først agerede de æresport for ham og hans familie, og siden satte sig – med god afstand mellem hinanden – til rette og fortsatte hyldesten af den nu pensionerede angriber.

- Det her er mere, end jeg fortjener, sagde Aduriz.

- Jeg synes, jeg har haft et væld af hyldester. Jeg har nydt så mange gode tider her. Jeg synes ikke, I behøver at sige farvel til mig, tilføjede han lettere overvældet.

Et klubikon i 'banden'

Aduriz har spillet for Atheltic af tre omgange efter svipture til Valencia, Mallorca og Valladolid og scorede 172 gange for den baskiske klub.

- Athletic er specielt og anderledes. Frem for alt er der et vanvittigt menneskeligt niveau, der gør det til en bande, der konkurrerer mod resten af verden. Det gør os forskellige, siger Aduriz.

I en alder af 35 år og 275 dage blev Aduriz den ældste målscorer på det spanske landshold, da han scorede i en VM-kvalifikationskamp mod Makedonien i 2016.

Der er mange mindeværdige øjeblikke i Aduriz’ lange karriere. I nyere tid vil hans kampvindende saksesparksscoring mod FC Barcelona i august sidste år stå tydeligt i hukommelsen hos fodboldfans.

Aritz Aduriz traf den svære beslutning om at stoppe karrieren, da han var nødt til at gennemgå en hofteoperation for at kunne fortsætte sin professionelle karriere.