Fodbold

Manchester United sagsøger firmaet bag Football Manager

Den engelske storklub sagsøger spilgiganten Sega, som står bag det populære spil Football Manager, for at krænke klubbens varemærke.

Manchester United er en af verdens største fodboldklubber og tjener styrtende med penge på deres verdensomspændende brand. Men det er ikke alle, der bare sådan lige kan få en bid af kagen.

Fodboldklubben har sagsøgt japanske Sega Publishing and Sports Interactive, som står bag Football Manager, for at krænke deres varemærke ved bruge klubbens navn "i stort omfang gennem spillet", skriver engelske Independant.

'De røde djævle' mener også, at Sega har krænket deres varemærke ved at erstatte klublogoet med et forenklet logo i rødt og hvidt. Og der er da heller ikke mange ligheder mellem deres originale logo og det, der bliver brugt i managerspillet.

Manchester Uniteds logo i Football Manager.

Football Manager-firma afviser

Hos Sega er de uenige i anklagerne. De siger, at brugen af klubbens navn er "en legitim reference til Manchester Uniteds fodboldhold i en fodboldkontekst", og at det har været brugt i spillet og spillets forgænger, Championship Manager, siden 1992 "uden klager fra anklageren".

Fodboldklubbens advokat Simon Malynicz sagde ved en høring fredag, at "navnet 'Manchester United' er et af verdens mest værdifulde og anerkendte brands".

Han argumenterer for, at de penge, som klubber tjener på licenser til brug af deres navne og logoer, er "meget betydningsfulde", og at firmaer, der bruger deres navn og logo, drager stor fordel af en tilknytning til "klubbens vinderkultur og dens brandværdier".

Det er endnu uvist, hvornår der falder dom i sagen.