Fodbold

Ståle Solbakken frygter for spillernes mentale helbred

Ståle Solbakken har ikke kun travlt med at få spillernes fysiske niveau på plads inden den første kamp mod Lyngby.  Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Den norske manager frygter, hvilken indflydelse den specielle situation og de mange ændringer har på spillerne.

Når superligaspillerne i næste uge genoptager sæsonen, er det ikke kun deres fysiske niveau, der kan være mærket af den pludselige pause midt i sæsonen.

I FC København er de opmærksomme på, at spillernes mentale helbred også kan være presset af situationen.

- Selvfølgelig bekymrer deres fysiske tilstand mig også, men hvordan tackler de ændringerne og den specielle situation? Der er meget, der er uklart og et puslespil, som ikke er færdiglagt, siger FC Københavns manager Ståle Solbakken til VG.

Hovedstadsklubben har derfor intensiveret opmærksomheden på spillerne, og det betyder, at klubbens mentaltræner Martin Langagergaard og lægen Morten Boesen får ekstra travlt.

- Vi har arbejdet meget med det, og vi er meget optaget af, at spillerne skal have plads til at tackle situationen, siger Ståle Solbakken.

- De møder nye miljøer og nye forhold. Det er alt for tidligt at sige, hvordan det bliver. Det er en surrealistisk situation, og der er meget usikkerhed.

Tror på den danske plan

Den danske Superliga er en af de første europæiske ligaer, der kommer i gang igen efter pausen. Derfor er der stor opmærksomhed på, om den planlagte gennemførelse af ligaen kan føres ud i virkeligheden.

Der mangler to runder af grundspillet, der starter i næste uge, inden slutspillet skal afgøres i juni og juli, hvor man forventer, at sæsonen bliver færdigspillet. Det tror Ståle Solbakken godt kan lade sig gøre.

- Ja, jeg synes, det virker realistisk. Jeg tror, alle forstår de forskellige siders perspektiver og interesser. Det er økonomi og TV-aftaler. Men jeg forstår også godt, at der er spillere, som er bekymrede, siger Ståle Solbakken.

FC Københavns første kamp bliver på udebane mod Lyngby 1. juni, inden deres sidste kamp i grundspillet er en hjemmekamp mod Randers 7. juni.