Fodbold

Derfor blev 40-årig assistenttræner sat på banen, forklarer OB-træner

Henrik Hansen (th.) med sin albuejubel efter han havde udlignet mod FCK. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Henrik Hansen kom ind og scorede til 2-2 for OB, men det var slet ikke meningen, han skulle have været på banen.

Med seks minutter tilbage af træningskampen mellem FCK og OB fredag eftermiddag blev nordmanden Jørgen Skelvik sendt på banen for fynboerne.

I hvert fald hvis man skulle tro det trøjenummer, som spilleren bar. Nummer 16 løb nemlig på banen, men det var dog ikke Skelvik. I stedet fik den 40-årige assistenttræner Henrik Hansen endnu en ’debut’ for OB, da han også spillede i klubben fra 2008 til 2011.

Assistenttræneren har ikke sit eget spillersæt og måtte derfor låne en af spillernes.

OB's cheftræner, Jakob Michelsen, forklarer, at han blev nødt til at sætte Henrik Hansen på banen for at spare på kræfterne hos superligaspillerne.

- Vi var nødt til at dosere spillerne rigtigt. Dem, der havde været inde, skulle ikke ind igen, og vi kunne ikke have taget flere unge med til Parken, fordi de ikke var blevet corona-testet. Moses Opondo spillede på grund af skader i første halvleg alt for længe, så vi blev nødt til at tage ham ud, siger Michelsen til Fyens Stiftstidende.

Henrik Hansen erstattede Opondo i det 84. minut.

Jakob Michelsen forklarer videre, at han ærgrer sig over, at de fik en dårlig start på kampen, og at de endte med at tage derfra med skadede spillere. Det var dog positivt, at træningskampen blev spillet på højt niveau, siger han.

Sløseri i FCK-forsvaret

OB-assistenten fik en hovedrolle, da han kom ind og sikrede sit hold 2-2 i fredagens træningskamp for tomme tribuner i Parken.

FCK var ellers foran 2-0 og gav comeback til angriber Jonas Wind efter en langtidsskade, men Henrik Hansen stjal opmærksomheden med sit lækre lob fra kanten af feltet fire minutter før tid.

Det skete efter en sløj afvikling af FCK-forsvaret.

Jeg synes, at det vi så i dag på mange måder var amatørernes aften

Ståle Solbakken, FCK-træner

Solbakken håber på bedre spil om 10 dage

Kampen var klubbernes første træningsopgør, siden coronakrisen lukkede dansk fodbold ned i marts. Og ifølge FCK-manager Ståle Solbakken kunne man godt se det på niveauet.

- Jeg synes, at det vi så i dag (fredag, red.) på mange måder var amatørernes aften. Så vi må håbe, at vi kan komme lidt tættere på det, vi er vant til, om ti dage. Danmark åbner jo stille og roligt mere og mere op, siger han til Copenhagen Sundays.

Som aktiv fodboldspiller spillede Henrik Hansen i Næstved BK, Esbjerg fB og SønderjyskE, inden han kom til AC Horsens i vinteren 2007. Seks måneder senere skiftede han til OB.

Han står noteret for én kamp og ét mål for det danske ligalandshold.