Fodbold

Riddersholm om genåbnet Superliga: - Vi kommer til at se kampe med lavt tempo

De klubber, der formår at skabe intensitet og være skarpe mentalt, kommer til at klare genstarten bedst, mener Andreas Bjelland og Glen Riddersholm.

Tirsdag mødtes FC København og SønderjyskE i parternes sidste træningskamp, inden Superligaen igen starter på torsdag.

Hos begge klubber blev der efter kampen snakket om, at den atmosfære og intensitet, som fansene normalt er med til at skabe, og som hjælper spillerne mentalt på vej, kommer til at mangle.

De hold, der kan klare den mentale del, bliver formentlig vinder i det her

Andreas Bjelland

Og det får stor betydning, hvordan klubberne håndterer disse omstændigheder. SønderjyskE-spillerne skal selv bidrage med stemningen.

- Det er vigtigt, vi gør vores eget arbejde inden for kridtstregerne. Og selvfølgelig er det anderledes. Vi skal selv bringe intensiteten og mentaliteten i spil, og der får vi at se, hvem der klarer det bedst, når Superligaen kommer i gang. Men selvfølgelig kommer vi til at se kampe med forholdsvis lavt tempo, siger SønderjyskEs træner, Glen Riddersholm, til TV 2.

Også hos FC København, der ligger på Superligaens andenplads, er målet for genstarten ganske klart.

- Vi skal ud og jagte. Så er det klart, det er nogle andre omstændigheder at spille i et tomt Parken kontra foran 20-30.000 tilskuere - måske helt fyldt til nogle af de topkampe, der kommer i slutspillet.

- Det bliver noget andet, og de hold, der kan klare den mentale del, bliver formentlig vinder i det her, siger FCK-spilleren Andreas Bjelland til TV 2.

Ingen bade og håndsprit langs banen

Holdenes sidste træningskamp inden genstarten af ligaen gav da også spillerne en smagsprøve på, hvad der venter dem.

På sidelinjen kunne der både spottes mundbind, handsker og håndsprit. Og bolddrengene sprittede boldene af flere gange.

Samtidig må spillerne stadig ikke benytte omklædningsrum og badefaciliteter.

- Det er jo et helt andet setup og mindset, du går til det med, for du får ikke din normale rutine, du har i løbet af en sæson eller dag. Så alting er anderledes, men vi kan ikke gøre så meget, siger Bjelland.

Og hos SønderjyskE er cheftræneren enig i, at klubberne er nødt til at acceptere omstændighederne.

- Det er jo klart, vi mangler fansene og intensiteten, men det er jo igen ens for alle. Og det er jo en præmis. Vi kan godt snakke om den, men vi kan ikke lave om på den, siger Riddersholm.

Hvem der bedst formår at håndtere de nye omstændigheder, må tiden vise.

Tirsdagens kamp endte 3-1 til københavnerne. De kan nu se frem mod mandag, hvor de sparker Superligaen i gang med en kamp mod Lyngby. Og tirsdag skal SønderjyskE på udebane, når de gæster Brøndby.

Allerede torsdag aften i denne uge mødes AGF og Randers i den første kamp på den anden side af coronapausen.